Színészek fogtak össze a kaposvári idősekért

Színészek fogtak össze a kaposvári idősekért

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Színházunk ugyan a veszélyhelyzetben zárva tart, de munkatársaink szeretnének aktívak maradni. A mindannyiunk számára különleges helyzetben az arra rászoruló szépkorúaknak segítünk bevásárolni, gyógyszereket beszerezni, a színház munkatársai és autói rendelkezésükre állnak – írja felhívásában a kaposvári Csiky Gergely Színház. A rászorulók a jegyiroda munkatársain keresztül kérhetnek segítséget a 06-82-511-207, 06-82-511-208, a +36 20 505 1920 számokon, illetve a jegyiroda [at] csiky [dot] hu e-mail címen.

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli állapot miatt színházi előadások, konceretek, rendezvények maradnak el országszerte, egyelőre határozatlan ideig, emiatt sok, alapvetően nehéz anyagi helyzetben lévő művész került kilátástalan helyzetbe. Az ő megsegítésükre hívták életre a kollégák a Láthatónak maradni Facebook-oldalt.

Mint írják, céljuk, hogy „a közönség, ez idő alatt is értesüljön, mi történik azokkal a művészekkel, színházi dolgozókkal, akiket most egy ideig biztos nem láthatnak, nem figyelhetik munkájuk gyümölcsét. Szeretnénk, ha ebben a nehéz időszakban is megmaradna a kapcsolat, így az oldalon folyamatosan megosztjuk a művészektől, színházi dolgozóktól kapott tartalmakat. Hogy az előadások, rendezvények elmaradása milyen anyagi következményekkel jár, azt egyelőre még megjósolni sem lehet, viszont azt tudjuk, nagyon sokan igen kilátástalan helyzetbe kerülnek." A művészek egy pénzügyi alap létrehozását tervezik, melyből az arra rászorulókat szeretnék támogatni az Együtt a sérült Művészekért Alapítvánnyal közösen.