Elhunyt a Hagridot játszó Robbie Coltrane brit színész

Elhunyt a Hagridot játszó Robbie Coltrane brit színész

Robbie Coltrane Hagrid szerepében (Fotó: Warner Bros.)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Robbie Coltrane 72 éves volt. Magyarországon (és világszerte) a Harry Potter-filmekben alakított Hagrid szerepéről volt a legismertebb.

Emellett számos angol tévésorozatban és mozifolmben játszott. Mellékszerepe volt két James Bond-filmben: a Pierce Brosnan címszereplésével forgatott Goldeneye-ben, illetve A világ nem elégben.

II. Erzsébet királynő a 2006-os újévi kitüntetések keretében tüntette ki az OBE (a Brit Birodalom tisztje) ranggal. Karrierjének kezdetén együt játszott  Hugh Laurie-val, Stephen Fry-jal és Emma Thompsonnal az Alfresco című szkeccsműsorban.

De Falstaffként szerepelt a Kenneth Branagh rendezte V. Henrik-feldolgozásban, az Ocean's Twelve című krimi-vígjátékban, de a Szép remények egyik adaptációjában is.

Coltrane skót volt, és feltételekkel támogatta a skót függetlenséget. Az ügynöke szerint a skóciai Lambert kórházában hunyt el.