Meghalt Betty Davis énekesnő

Meghalt Betty Davis énekesnő

Gyertya (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hetvenhét éves korában elhunyt a funk úttörőjének is nevezett Betty Davis énekesnő. A tragikus hírről a Betty: They Say I'm Different című dokumentumfilm társproducere, Danielle Maggio számolt be.

A Betty Mabry néven született énekesnő az észak-karolinai Durhamben született, pályáját pedig profi modellként kezdte. Dolgozott a Glamour és a Seventeen magazinoknál is, közben pedig megismerkedett olyan zenészekkel, mint Jimi Hendrix vagy Sly Stone. A hatvanas években már zenélt, első stúdióalbuma pedig 1973-ban jelent meg Betty Davis címmel, majd jött egy évre rá a They Say I'm Different.

Az MTI szemléje szerint a Madonna előtti Madonnának is nevezték Davist, aki a funk műfajában tudott maradandót alkotni. Dalainak nagy hatásuk volt a későbbi évtizedekben is.

Az énekesnő egy időben Eric Clapton, majd Robert Palmer párja volt, Miles Davisszel pedig 1968-ban házasodtak össze. Egy évvel később viszont már el is váltak.

Betty Davis dalait több filmsorozatban, köztük az Orange is the New Black-ben is lehetett hallani. 2019-ben még visszatért, amikor az A Little Bit Hot Tonight album eléneklésére Danielle Maggiót kérte fel.