Totális válságban vagyunk, a Kertmagyarország lehetne a kiút – Weiner Sennyey Tibor a Kultúrtájban

Totális válságban vagyunk, a Kertmagyarország lehetne a kiút – Weiner Sennyey Tibor a Kultúrtájban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Világválság van, ez Hamvas Bélának is központi témája volt, krízis van, totális krízis, amelyben a magyarok a saját kis hülyeségeikkel vannak elfoglalva ahelyett, hogy próbálnák megérteni, mi történik velük, vagy tennének azért, hogy itt még az évszázad végén is legyen Magyarország, és beszéljenek magyarul – mondja a Kultúrtájban Weiner Sennyey Tibor. A Weöres Sándorról és Hamvas Béláról írott esszékötetek szerzője hozzáteszi: fárasztó, hogy újra meg újra ki kell mondani, melyek azok az alapértékek, amelyeket szem előtt kellene tartanunk.

• Miért nehéz a békés harcos útján járni?
• Miért korrumpál a hatalom?
• Miért nem ismerjük még ma sem teljesen Weöres Sándort?
• Miért nem volt annyira jó fej Lukács György?
• Miért aktuálisak ma is Hamvas Béla több mint fél évszázaddal megfogalmazott gondolatai 1956-ról és az emberi szolidaritás megsértéséről?

 

A Weöres Sándor kozmikus költészete és titkos világai, valamint a Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve megrendelhető az Írók Boltja online könyvesboltjában.

A műsorvezető és szerkesztő Ficsor Benedek és Wekerle Szabolcs.

Címkék: Kultúrtáj