Keresztes László Lóránt: Pártkatonák támogatása szóba sem jöhet!

Keresztes László Lóránt: Pártkatonák támogatása szóba sem jöhet!

Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési képviselője (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Ma az igazi sorskérdés az, meg tudjuk-e őrizni a vízkincsünket, hogy a jövőben is képesek legyünk a vizet biztosítani a gyermekeinknek. Sokkal több víz folyik ki az országból, mint amennyi beérkezik, évente a Balaton vízmennyiségének háromszorosa a veszteség – jelentette ki a Magyar Hangnak adott interjúban Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési képviselője. A politikus úgy véli, hogy árhullámok idején az ártereket, az egykor vízjárta területeket kellene megtölteni. Ezzel párhuzamosan az agrártámogatások átalakítása lenne szükséges.

Mint arról korábban írtunk, az LMP az akkumulátorgyárak ügyében Debrecenben kezdeményezett népszavazásból kihátrált, és országos referendumot tartana. A pécsi politikus szerint ezek politikailag nagyon fontos eszközök. Emlékeztetett, hogy amikor a 2000-es évek második felében az akkori MSZP-SZDSZ-kormány NATO-lokátort akart építeni a Pécs fölötti Tubesen, népszavazással sikerült megakadályozni.

• Miért nem kritizálta, hogy a megyékből vármegyék lettek?
• Melyik ellenzéki polgármesterről gondolja azt, hogy „sorozatos, felháborító, olykor kifejezetten nemzetellenes kijelentései miatt nem számíthat az LMP támogatására”?
• Mivel magyarázza, hogy pártja elengedte az általuk kezdeményezett debreceni népszavazást az akkumulátorgyárról?
• Milyen politikát kell szerinte követnie az LMP-nek, hogy legyenek képviselői a közgyűlésben?
• Miért nem hisz az ellenzéki együttműködésben?

A teljes cikket a Magyar Hang január 13-án megjelent, 2023/2. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!