A jég hátán is megél Orbánia fővárosa

A jég hátán is megél Orbánia fővárosa

Jégpálya Felcsúton (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Lőrinc evangéliumát lapozgatva hamar ráébred a hívő lélek, de még a hitetlen is, hogy Orbán Viktor apostola nemcsak Mária országának felemelkedésén dolgozik, hanem közben mosolyt is igyekszik csalni az emelkedés sebességétől megszeppentek arcára. Legutóbb például egy jégpályával ajándékozta meg az országot.

Koncz Tamás kollégám egy károgó varjú. Ezt írta ugyanis tavaly nyáron: „Lezárult az önkormányzati tulajdonú, felcsúti Tó étterem fejlesztésére kiírt közbeszerzés második üteme, az éttermet ezúttal 67 millió forintból fejlesztik. A megrendelő, vagyis Felcsút község ezúttal 54 millió forintért vásárolt konyhai segédeszközöket és »kültéri mobíliák« címszóval egy komplett játszótér berendezését is megrendelte, közel 13 millióért. A dokumentumok alapján szerettek volna egy elegáns, átlátszó plexifalakkal övezett mobil jégpályát is az étterem mellé, de erre a felhívásra csak egyetlen, érvénytelen ajánlat futott be.” 

Később az is kiderült, hogy az osztrák AST Eis- und Solartechnik GmbH volt az a cég, amely elindult a jégpálya építésére vonatkozó pályázaton, de egy űrlapot nem jól töltöttek ki, így érvénytelenítették az eljárást. Novemberig kellett várni az örömhírre (lásd még: evangélium). Ekkor a dollárbaloldal egyik szócsöve, az RTL.hu azt írta, hogy „a kisvasút, a Pancho Aréna, a kilátó, a csónakázótó és megannyi látványosság mellé téli attrakció érkezik, éppen a Mészáros Lőrincék által üzemeltetett és Mészáros Lőrincék által közpénzből kivitelezett étterem mellé”. Az osztrák ajánlattevő ugyanis ezúttal érvényes ajánlatot adott be, így bruttó 116,3 millió forintért építhette fel a 17 × 30 méteres objektumot. 

Hogy az ország koripályáját miért éppen Felcsúton öntötték jégbe? Hová máshová tették volna? Nyíregyházára? Akkor mi lett volna a soproniakkal? Miskolcra? Ki utazna oda Pécsről? Bölcs döntés született: legyen a jégpálya az ország fővárosában, Felcsúton!

• Mivel burkolták a csarnok műanyag mobilvécéit?
• Fel lehet-e számolni a demográfiai telet jéggel?
• Milyen homorú jégen korizni?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap február 1-jéig kapható 2024/4. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!