Viccpárti vetélkedés

Viccpárti vetélkedés

Fotó: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala

Kovács Gergelyé nem volt hivatalos lemondás, azt csak egy negyvenfős csoportban jelentette be, ahol dúlni szoktunk – ezt a szórakoztató magyarázatot adta lapunknak vasárnap este Nagy Dávid, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) egyik prominense. Lapunk is megírta, hogy az MKKP mindkét vezetője, Kovács mellett Döme „Suzi” Zsuzsanna is bejelentette távozását. Mindezt nem sokkal azután, hogy Kovács Gergely közölte, a XII. kerületben nem indul el a kutyapárt, mert a tagság nem támogatta az előválasztásban való részvételt. Pedig Kovács még azt is el tudta képzelni, hogy polgármester legyen, ha beszállnak. „Annak meg semmi értelme, hogy mi is meg az ellenzék is elinduljunk, mert akkor simán nyerne mindent itt a Fidesz, úgyhogy akkor mi inkább nem indulunk a kerületben semmilyen formában” – fogalmazott.

A hét elején aztán újra szavaztak, megerősítették az elnököket pozíciójukban, és mégis támogatják a XII. kerületi előválasztásban való részvételt. Az említett Nagy Dávid beszélt arról, hogy a párttagság protest és mozgalmi mentalitása ütközött ki, az autonómiájukat féltve szétszavaztak. De miért is ne tették volna? Az MKKP nem szállt be a legutóbbi miniszterelnök-jelölti előválasztásba sem, amiért meg is kapták a magukét az ellenzék többi részétől, különösen Márki-Zay Pétertől. Kovács Gergely akkor mindenhol azt képviselte, hogy nem szeretnének ehhez az ellenzéki összefogáshoz csatlakozni. A XII. kerület és az önkormányzati választás persze egy speciális eset. Mégis: miért ne érezhetné úgy egy kutyapárti tag, hogy az eddigiek alapján nekik nem a többi ellenzéki párttal való egyezkedés a dolguk? Miért kellene azt gondolniuk, hogy országosan jó a különutasság, de a XII. kerület annyival többet ér, hogy ott megéri beszállni? 

• Mi az, amit az MKKP veszélyeztethet a belviszályokkal?
• Hogyan zárkózott fel a Fidesz a viccpárti vetélkedésben?
• Mi várható a főpolgármester-jelölti versenytől?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap március 21-ig kapható 2024/10. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!