A Magyar-jelenség

A Magyar-jelenség

Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt 2024. március 20-án (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Nem érdemes jövőbelátó szerepben tetszelegni, de annyit talán már most meg lehet kockáztatni, hogy Magyar Péter nem egy néhány héten-hónapon belül véget érő történet múló emlékezetű főhőse lesz. Villámkarrierjére nem találni példát az elmúlt évtizedekből, s egyelőre minden fronton sikerült szintet lépnie. Lapzártánk napján járt az ügyészségen, ahonnan a rendszert megrengető botrány ígéretével távozott, amelynek hangfelvételeken lévő bizonyítékait rövidesen a hatóság elé tárja. Nem ismerjük még ezek tartalmát, de blöffnek meredek lenne ilyesmivel dobálózni. A politikai nagyszínpadra való fellépése is alaposan felülmúlta a várakozásokat. Március 15-ei rendezvénye lekörözte a rutinos „utcai harcos” miniszterelnökét is, a zászlóbontáson elhangzottak után sem gondolta senki, hogy kipukkadt volna a lufi.

Több mint figyelemre méltó Magyar Péter berobbanása: néhány hét elég volt neki, hogy a hagyományos nyilvánosságot domináló propagandát megkerülve a nevét milliók ismerjék meg, s tömegek helyezzék bele megelőlegezett bizalmukat. Nem pontos Messiás-várást emlegetni. Inkább kereslet és kínálat váratlan és ígéretes – még nem tudni, mennyire tartós – egymásra találásáról lehet szó a politikai piacon. Sokan szomjazzák az újat, várják, hogy valaki kihúzza őket az apátia mocsarából.

A teljes cikkben erről is olvashat:
• Tölgyessy Péter melyik tétele teszi érthetővé a Magyar Péterre két oldalról is rá zúduló tüzet?
• Mit mutatott meg már most is Magyar Péter fellépése?
• Mire lenne szüksége, ha tovább akar lépni?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a
Magyar Hang hetilap március 27-ig kapható 2024/12. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!