Az én útjaim nem a ti útjaitok

Az én útjaim nem a ti útjaitok

Hans Scholl, Sophie Scholl és Christoph Probst sírja (Fotó: Wikipédia)

Orbán Viktor szokásos évértékelő beszédéből megtudhattuk, hogy kiváló, példamutató személyiség a minap lemondott két hölgy, Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit exminiszter. Pár éve az akkor lemondott elnök, Schmitt Pál lett a Fidesz-világ példamutató személyisége. Ő egyébként az is maradt, nemrég kapott életműdíjat a Magyar Sportújságírók Szövetségétől – ami azért is figyelemre méltó, mert a díjazott az elnöki lemondásakor azt ígérte, hogy majd egészen kiváló doktorit fog írni. Ennek még csak 12 éve, minek siettessük, egy életműdíjat meg is lehet előlegezni ugyebár. Ugyancsak példamutató személyiség a Fidesz-univerzumban Szájer József, akit egyöntetű részvét övez, amióta lecsúszni kényszerült az ereszcsatornán. Hasonlóan gyűrődésálló példakép Rogán Antal, róla mondotta volt a Főni, hogy minél inkább támadják, annál biztosabb a pozíciója. Természetesen példakép a Fidesz-világban Balog Zoltán püspök is, aki nem lát ellentmondást a püspöki tisztsége és a kegyelmi ügy között, az csupán a zsinati elnökségét lehetetlenítette el. Nem vagyok református, nem tudom, mi kell ahhoz, hogy valakiből református püspök (ne) legyen, bizonyára ez így normális a kálvinistáknál.

Február vége van, ilyenkor szoktam megemlékezni néhány „saját” hősömről. Az emlékezés nálam januárban azzal kezdődik, hogy megemlékezem a Donnál odaveszett tízezrekről, kezdve Rejtő Jenőtől (Csontbrigád), bevégezve az 1988-ban elhunyt édesapámig, aki azt mondta: aki ott volt, mindenki meghalt, csak vannak, akiket nem ott temettek el. A hatalmi téboly, az őrült világjobbító eszmék számtalan áldozatáért nem lehet elég gyertyát gyújtani.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap február 29-ig kapható 2024/8. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!