Baranyi Krisztina: Minden összeomlik, amit Orbán Viktor ígért

Baranyi Krisztina: Minden összeomlik, amit Orbán Viktor ígért

Baranyi Krisztina (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

– Mindenkinek a javára válna, ha trendibb lenne a tolerancia, mint a homofóbia – erről is beszélt Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester a Magyar Hangnak adott interjújában a híressé vált Tompa utcai pad kapcsán. Szerinte idáig akkor jutunk el, „ha elég sokat foglalkozunk a témával ahhoz, hogy a lelátón vagy az utcán kidagadó erekkel buzizni kínosabb érzés legyen, mint szembesülni egy megalázó vereséggel a pályán. Ennek a folyamatnak az egyik állomása a padügy”. Bár tudják a mérésekből, hogy ebben a városban többsége van az LMBTQ-közösség támogatóinak, mégis, ha az emberek erőszakos ellenkezéssel találkoznak, akkor inkább a megegyezést keresik. – Akkor is azt mondják, hogy legyen inkább két pad vagy az az egy maradjon barna, ha sarkosan más a véleményük. És ez szerintem a legnagyobb tanulság: úgy látszik, forradalmi lelkület még Budapesten sem nagyon van – vélte.

Arról is beszélt, „minden összeomlik, amit Orbán Viktor ígért”. – Feladta az élelmiszer-, a benzin és a rezsiárstopot is, de elveszik a csokot a városban élőktől, és még sorolhatnám – vélte.

• Lát-e még esélyt a Fudan Egyetem megépítésére? És mi lesz a Diákvárossal?
• Milyen a viszonya az ellenzéki pártokkal?
• Meddig van még ambíciója a polgármesterségre?
• Mit gondol a Karácsony Gergelyhez köthető 99 Mozgalom körül felbukkant 500 millió forintról?
• Milyen költségeket vállal át az önkormányzat, hogy működjön az állam?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap július 28-án megjelent, 2023/30. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!