„Az Orbán-kormány talán olyan krízist lát előre, amit csak agresszív propagandával tud feledtetni”

„Az Orbán-kormány talán olyan krízist lát előre, amit csak agresszív propagandával tud feledtetni”

Pellengérre állított ellenzék a CÖF-kampánycég plakátjain

Fotó: Koncz Tamás / Magyar Hang

 

Pusztuljon el mind az öt. Itthon nyálaskodnak, bezzeg az EU-ban Magyarország alatt vágják a fát – mondja dühösen egy idős férfi, amikor Kispesten megkérdezem az új propagandaplakátok előtt, mit gondol a hirdetésről.

A „mind az öt” jobb- és baloldali ellenzéki politikusokra vonatkozik. Fekete-Győr Andrásra (Momentum), Karácsony Gergelyre (főpolgármester, Párbeszéd), Gyurcsány Ferencre és Dobrev Klárára (DK), valamint Márki-Zay Péterre (hódmezővásárhelyi polgármester, Mindenki Magyarországa Mozgalom), akik együtt kerültek pellengérre: a Civil Összefogás cégének plakátjaira. „Háborúpártiak” – állítja róluk a nagybetűs, vérvörös felirat, kisebb betűkkel pedig azt olvashatjuk, hogy „a baloldal belesodorna minket a háborúba”.

Persze nem mindenki rájuk haragszik. A szintén idős Imre szerint inkább a gusztustalan hirdetéseket kellene felrobbantani, egy kisgyermekes anya pedig a propaganda agresszivitásán akadt ki. A megszólaltatott tucatnyi járókelő véleménye alapján úgy tűnik, a fiatalokat és középkorúakat taszítja az üzenet, vagy nem is akarnak vele foglalkozni – a 60 felettiekből viszont komoly indulatokat vált ki

 

• Mi árulja el, hogy a Civil Összefogás Fórum egy az egyben a fideszes narratívát használja?
• Miért gondolnak a járókelők a plakátok láttán?
• Kommunikációs szakértők szerint milyen célja lehet az önkormányzati választásokat jóval megelőző kampánynak?
• Mi az, amit legszívesebben elrejtene a kormányzó erő?
• Milyen állami és pártforrásokból telik az ellenzéket mocskoló propagandára?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap június 23-án megjelent, 2023/25. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!