Hamis Gulyás

Hamis Gulyás

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. április 20-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A hamis gulyásleves azért hamis, mert nincsen benne hús. Tipikus menzakaja, szűkebb idők ideális levesmegoldása, némiképp átverés, de telíti azért a gyomrot, és kellőképpen magyaros, hovatovább nemzeti eledel. Ha zöldséges, paprikás sós lére vágyunk, tápláló beltartalom nélkül, remek választás a hamis gulyásleves; fogyasztható kormányinfó előtt, után, sőt helyett is, ez utóbbi főleg azok számára hasznos ajánlat, akiket nem engednek be erre a heti–kétheti „one man show”-ra, no de erről később…

A hamis Gulyás első számú fellelhetősége a kormányszóvivői tájékoztató! A kormánypropaganda csinált, csinál folyamatosan cirkuszi bohócmutatványt ebből a más országokban közszolgálati jelleggel megtartott informatív eseményből, amelyhez lassan öt éve már Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter asszisztál porondmesterként vagy inkább bohócként (hogy is énekelték annak idején Bergendyék: „Szervusz Gergely, illetve Szergej”, bocsánat!).

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!