Harry Potter: tűnik a varázslat, marad a kiátkozás

Harry Potter: tűnik a varázslat, marad a kiátkozás

Harry Potter: Visszatérés Roxfortba

Szinte már köszönetet mondhatunk, hogy a tervbe vett Harry Potter-sorozatból legalább nem hagynák ki J. K. Rowlingot. Nem érdemes ettől még készpénznek vennünk, hogy valóban készül is majd kötetenként egy, összesen tehát hét évad, végig az írónő bábáskodásával. Főleg most, hogy a varázsvilág épp ahhoz a fordulóponthoz látszik érni, ahol a messzi-messzi galaxis pár éve tartott. A Star Wars legalább előrébb tart annyival, hogy világosan látják, mivel érdemes streamingen tervezni, továbbá hogy milyen hátulütői lehetnek annak, ha elsősorban nagyjátékfilmben gondolkodnak. Egy sor tervbe vett projektet parkolópályára is tettek, másokat meg bejelentettek.

A Potter-könyvek filmre adaptálása eközben tíz évet vett igénybe, és az elején sokat kacérkodtak a gondolattal, hogy a gyorsan kamaszodó főszereplőket cserélni kell közben. Végül ezt mégsem merték meglepni. Az is igaz persze, hogy ha évente jönne ki egy sorozatévad, akkor gyorsabban tudnának haladni, mint a másfél-kétévente érkező nagyjátékfilmek.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap április 14-én megjelent, 2023/15. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!