„Hazamegyek” – Hajléktalanszállóról bérlakásba

„Hazamegyek” – Hajléktalanszállóról bérlakásba

Gábor hajléktalan- és átmeneti szállókról került egy fővárosi bérlakásba (Fotó: András Zalán)

Judit 66 éves. Hajléktalanoknak fenntartott átmeneti szállón eltöltött több év után az idei karácsonyt már „saját” lakásban, egy új otthonban töltheti. Ő is egyike azoknak a korábban hajlék nélkül élőknek, akik Budapest szociális programjának részeként egy fővárosi bérlakásba költözhetnek. Az asszony egyébként mindvégig dolgozott, házi beteggondozó. Habár egészségügyi végezettsége nincs, miután 2005 óta ezt csinálja, azt mondja, mindent tud már, amit tudni kell ennek a feladatnak az ellátásához.

Gábor már tudja, milyen a szállóról egy saját otthonba hazamenni, ő tavaly tavasszal költözhetett ugyanennek a programnak a részeként egy bérelt lakásba. Számára azért is kiemelten fontos a saját otthon, mert szeretné a most állami gondozásban, nevelőszülőknél élő ötéves kisfiát szeretné magához venni. Most ugyanis csak látogathatja, és rövidebb időkre hozhatja el, de minden vágya, hogy valójában mellette legyen.

• Hogyan jutott Judit és Gábor is arra a sorsa, hogy hajléktalanszállókon éljenek?
• És miként lett lehetőségük bérlakásba költözni?
• Mit és hogyan lehet dolgozni a hajléktalanszállóról?
• Lehet-e pénzt keresni, spórolni?
• Az eddig szállókon élők közül mennyien tudtak eddig bérlakásba költözni?

A teljes cikket a Magyar Hang december 17-én megjelent karácsonyi dupla számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!