Levegőhöz jutnak az ukránok

Levegőhöz jutnak az ukránok

Az ukrán nemzeti gárda Donbasz zászlóaljának katonái gyakorlatoznak egy lőtéren, a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó front közelében 2024. március 15-én (Fotó: MTI/EPA/Jakiv Liasenko)

Sokat javult a helyzet az utóbbi három hónaphoz képest – jelentette ki a hét elején Volodimir Zelenszkij egy francia televíziónak. Az ukrán elnök elismerte, hogy ez idő alatt az ukrán hadsereg nagy nehézségekkel küzdött a tüzérségi lőszerek hiánya, a légi blokád, az orosz nagy hatótávolságú fegyverek, illetve a sűrű dróncsapások miatt. Az orosz előretörést azonban mégis sikerült megállítani, méghozzá úgy, hogy közben nagy veszteségeket okoztak a támadóknak. Zelenszkij azt is elmondta, hogy országa most több mint ezer kilométer védelmi vonalat épít ki az orosz erők megfékezésére.

• Hogy sikerült megállítani az oroszokat?
• Mekkorák voltak az ukránok veszteségei?
• Mire lehet számítani az elkövetkező hetekben?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap március 21-ig kapható 2024/10. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!