Made in Ispánia

Made in Ispánia

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Tudják, miért kell keresztezni a cigányt a négerrel? Hát, hogy lusta legyen lopni! Na jó, ez csak vicc, egy bölcs székely embertől hallottam. Rólam mindenki tudja, hogy nem vagyok híve a fajkeveredésnek. Amúgy jó keresztényként ab ovo nem lehetek rasszista sem” – csippantott szemével humorosan a Kormányzó. Megemlített aztán még egy jól sikerült bon mot-t a régi németek takarékos gázfelhasználásáról, majd félhangosan elmormolta a Brüsszel démona ellen bevethető varázsigét: „Előfordul, hogy néha félreérthetően fogalmazok.” A közkeletű felfogás szerint ugyanis az egészséges magyar humor hallatára az aberrált démon felriad: fogait csikorgatja, rátenné karmos mancsát a nekünk jog szerint csordogáló forrásokra – ez a ravasz formula viszont újra álomba ringatja a szörnyet.

Ahogy ilyenkor szokták, a fő-, közép- és alispánok hálásan felnevettek: napszemüveges, fehéringes soraik vakítóan ragyogtak a szabadegyetem színpada előtt – csupa mázsa feletti, irányításra termett, tiszta fajú férfi, a 2030-as év playboyai. Taps közben diszkréten csörrentek meg a kistányér méretű TAG Heuer, Cartier és Jaeger karórák, néhány ispán mellkasán pedig ott csillogott a Kormányzó által adományozható legmagasabb kitüntetés: „A keményfa hasáb a gyémánt brossal” is. Az üdvrivalgás perceken át tartott. A széksorok között frissítőt kínáló vármegyei szolgálók félrehúzódtak, hogy ne zavarják az „emelkedett pillanatokat”.

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 12-én megjelent, 2022/33. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!