Mellár Tamás: Itthon a hűség számít, nem a minőség

Mellár Tamás: Itthon a hűség számít, nem a minőség

Mellár Tamás (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A végső döntésemet február 1-jén hozom meg, addig szabtam határidőt. Most arra várok, hogy a frakció átgondolja a dolgait, és előálljon valamivel, ami miatt érdemes maradnom – mondta a Mellár Tamás közgazdász, a Párbeszéd frakciójában ülő parlamenti képviselő a Magyar Hangnak adott interjújában. A politikus még tavaly év végén beszélt arról, hogy az ellenzék soraiban túl sok a „megélhetési politikus”, akiknek a „langyos vízben tapicskolás” is megfelel, ezért úgy döntött, ha nem lát változást az ellenzéki politizálásban, kilép a Párbeszéd frakciójából.

Ő interjúnkban azt javasolja, hogy az ellenzék ismét fogjon össze, hogy ne adjanak ajándékba önkormányzati tisztségeket és három-négy európai képviselői helyet a Fidesznek. A közgazdász úgy látja, hogy magyar gazdaság igényli, hogy kívülről többletforrással pumpálják, mert nem hatékony, nem produktív. A kormányközeli vállalkozók ahelyett, hogy innovációkon törnék a fejüket, azt lesik, hogyan járhatnak Orbán Viktor kedvében. Csakhogy a szétosztható pénz fogyóban van.

• Mit kellene tenni, hogy a magyar gazdaság kitörjön a csapdahelyzetből?
• Milyen instrukciókkal engedte útjára a miniszterelnök a gazdaság irányítóit? 
• Milyen, a világpiacon megkerülhetetlen exporttermékei vannak Mészáros Lőrinc, Szíjj László és Tiborcz István cégeinek? 

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap január 25-ig kapható 2024/3. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!