Mi nem haldoklunk, mi így élünk!

Mi nem haldoklunk, mi így élünk!

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevõi a Bem rakparton 2018. március 15-én (Fotó:
MTI / Sóki Tamás)

„De tenni nem tudsz ellene
A sorsod dönt helyetted
De, azt sohase felejtsd
Egyszer élünk
Csak egyszer élhetünk”
(Bodnár Attila – Pap Rita: Egyszer élünk. Száll a léghajó, 2002)

Elnézzük nekik, hogy szüntelenül hazudnak nekünk. Elnézzük nekik, hogy szétlopták az országot, és már az a mondás sem igaz, hogy mindent eltulajdonítottak, ami nem volt lecsavarozva. Csavarkulcsban ugyanis nem szenvednek hiányt. A gázszerelő múlt kötelez, és mint látjuk, most is jó szolgálatot tesz, amikor a nemzet vagyonát kell hazahordani. Ezenfelül elnéztük nekik a világrekorder koronavírus-halálozási adatokat. A covid volt az, amikor egyértelművé válhatott, sokaknak semmit nem számítanak az adatok, végérvényesen beléptek a Fidesz alternatív valóságába. Pedig meghalt a szomszéd, a Marika néni, a Józsi bácsi, a nagymama, a káosz eluralkodott az országon. Mégis, sokaknak hihetőbb volt, amikor az M1-en azt hazudták, hogy máshol még borzalmasabb, mint a saját tapasztalat. A Fidesz volt az a rossz kabarétréfabeli férj, aki azt mondja az őt a szomszédasszonnyal in flagranti kapó feleségnek, hogy „nekem hiszel, vagy a szemednek”?

Aztán elnézzük nekik, hogy tönkre vágták a gazdaságot, hogy nem működik az ország. Elfogadjuk, hogy egy akármilyen állami hivatalban történő ügyintézés előtt először a patikába szükséges ellátogatni nyugtatóért. A magyar állam kivonult az állami szolgáltatások területéről. Elnézzük nekik, hogy újabban már a tanárainkat is megalázzák és gyalázzák, hogy az iskoláink nem funkcionálnak, hogy a tehetősebbek kimenekítik az állami oktatási intézményekből a gyerekeiket, a többiekből meg lesz, ahogy lesz: rendszerint funkcionális analfabéta. De ez nekünk elfogadható, ez nekünk jó, ez nekünk a normális. Mi nem haldoklunk, mi így élünk!

A teljes cikket a Magyar Hang november 4-én megjelent, 2022/45. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!