Soma bácsi, a békajelmezes ragadozó

Soma bácsi, a békajelmezes ragadozó

A szigetszentmiklósi házkutatáson talált jelmezek (Forrás: Police.hu)

Modern, napelemekkel felszerelt ház előtt állok Szigetszentmiklóson. A kapu egy közeli bölcsődére néz, de nincs innen messze az iskola, a játszótér és a város kézilabdacsarnoka sem.

Itt lakott S. Tibor, akit február közepén kommandósok cipeltek el otthonából. A 63 éves férfit pedofil bűncselekményekkel – gyermekprostitúció kihasználásával, kiskorú fiúk megrontásával – gyanúsítják, ráadásul, mint kiderült, nem is először. „Kora reggel jöttem dolgozni, láttam, amikor a TEK-esek, vagy kik bementek. Ajtón-ablakon ugráltak be, aztán megbilincselve hozták ki a fickót, volt itt egy csomó rendőrautó, de mentő is” – mesélte egy neve elhallgatását kérő bölcsődei dolgozó, akit megdöbbentett az eset. Ő is látta, hogy a férfi házában fiatal srácok jönnek-mennek, de nem gondolta volna, hogy „egy ilyen beteg ember” lakik a közelükben.

A szomszédok már hallottak ezt-azt Tibor előéletéről. „Nem akartam vádaskodni, de vigyáztam a kicsikre” – meséli egy családanya, aki szerint a környéket gyakran verte fel a férfinál tartott bulik hangja. „Tibi ilyenkor azt mondta, hogy a fiúk inkább nála szórakozzanak, mint az utcán.”

• Mivel gyanúsítják a szigetszentmiklósi férfit, és a nyomozók milyen bizarr dolgokat találtak otthonában?
• 
Hogyan töltetett mintegy harminc évet gyereksportolók közelében S. Tibor, aki megjárta a börtönt is
• Mit szól a történtekhez a Szigetszentmiklós polgármestere, és miért érinti kínosan botrány a városi Fideszt is?
• Hogyan kerül képbe egy Orbán Viktor által adott rendőri kinevezés, mit mondtak erről a megkérdezett minisztériumok?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap március 13-ig kapható 2024/10. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!