Több önbizalmat Kálomista Gábornak!

Több önbizalmat Kálomista Gábornak!

Kálomista Gábor (Fotó: Farkas Norbert)

Hiába pénz, paripa, fegyver, Kálomista Gábor továbbra is úgy érzi, ellenszélben kell küzdenie. A producer erről egy MegaYouth nevű filmszakmai beszélgetésen szólt, a Nullahategy tudósított róla, a Media1 is szemlézte. A cikkből kiderült, hogy Kálomista elsősorban az amerikai filmek dömpingje miatt elégedetlen. Mintha csak néhány évtizedet visszaugrottunk volna az időben, egészen a hetvenes-nyolcvanasokig. Vagy még korábbra érdemes tekinteni?

Múlt heti számunkban idéztük a Szabadság 1948-as évfolyamából: „A filmdzsungelt el kell tüntetni. Rendet kell csinálni, hogy a magyar filmipar egységesen léphessen fel a nyugati filmimperializmus ellen, a szakma züllöttségét kell megszüntetni, hogy a mozi ne züllesztője legyen a tömegeknek, hanem a demokratikus nevelés eszköze.” A fenti sorok szerzője Erdős Péter, a zenei élet egykori nagy hatalmú ura. A következő idézet pedig Kálomista Gábortól származik: „az nem normális, hogy előállítunk egy terméket, egy filmet, a piacon meg azt mondjuk, hogy gyertek ide ti is, áruljátok itt a holmitokat, mi meg szépen megbújunk az asztal alatt”. 

• Mivel értékelnék le valójában a magyar filmeket?
• Hogyan nem érdemes küzdenünk a hazai produkciókért?
• Mit tehetne inkább Kálomista Gábor?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap április 14-én megjelent, 2023/15. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!