Választási kárbecslő

Választási kárbecslő

Ellenzéki képviselők közös fogadalmat tesznek az Országház lépcsőjén 2019. január 3-án

Tanulságos volt olvasni a Direkt36 hosszú cikkét az ellenzék elmúlt másfél évéről. Főképp arról, hogy – szokás szerint – a pártok nemigen vontak le a maguk működésére nézve jelentősebb tanulságokat az országgyűlési választások kudarcából. A tényfeltáró oldal korábban is elszórakoztatta – vagy épp szörnyülködésre késztette – az olvasót a hasonló cikkekkel. Például arról, hogyan is nézett ki Márki-Zay Péter kormányfőjelölti kampánya belülről.

Emlékezetes volt a sztori az Elnökök nevű Signal-csoportról, és arról, hogyan távolította el onnan a választást követően Márki-Zay Pétert a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc. Beszédes Signal-sztorit kaptunk most is, a titkosított kommunikációs csatornán ezúttal Választási kárbecslő névvel hoztak létre csoportot. Az utolsó üzenetet tavaly május 17-én küldte ide az MSZP elemzésekkel foglalkozó szakembere, Agócs Ádám: „írjatok majd”. Erre viszont már nem kapott választ. A gond leginkább az, hogy a példa nagyon is árulkodó, az ellenzék országos szinten is hasonlóan vette komolyan a feladatát, mint ebben a Signal-csoportban.

• Miként dolgozta fel az ellenzék a vereséget? Feldolgozta-e egyáltalán?
• Kik vetettek inkább számot a történtekkel?
• Milyen ellentmondások feszülnek a pártokon belül?

A teljes cikket a
Magyar Hang hetilap szeptember 22-én megjelent, 2023/38. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!