Abszurd fordulatok a voksturizmusról szóló riport perében

Abszurd fordulatok a voksturizmusról szóló riport perében

Tilki Attila szórólapjai 2022-ben (Forrás: Tilki Attila/Facebook)

Tilki Attilának nem mindegy, mit gondolnak róla az emberek. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye négyes számú, Vásárosnamény központú választókerületének kormánypárti képviselője ezzel indokolta, miért fordult bírósághoz. Tette ezt egy oknyomozó videóriport miatt, amely arról szólt, miként voksturiskáskodtak a 2018-as választásokon fiktív lakcímmel rendelkező szavazók. A Fidesz politikusa sértőnek találta, hogy az adás azt sugallta: az ő választási sikerében komoly szerepet játszott a kárpátaljai szavazók szervezett szállítása.

Márpedig a részben rejtett kamerával rögzített riportban – amelynek készítői a kormánypártok kampánystábjába is beépültek – Kilb József korábbi kárpátaljai polgármester maga dicsekszik el vele, mennyi személyt fuvarozott át a határon az országgyűlési választás napján. Arról is beszámolt, hogy utasainak megmondta, miként szavazzanak: Tilkire az egyéni jelöltek között, valamint a Fidesz–KDNP listájára.

– Fontos, hogy ezt nem mi mondtuk ki, hanem Kilb József, aki a tárgyaláson maga sem tagadta, hogy ő szerepel a felvételeinken. Csak az ügyvédek előtt azt mondta, hogy ezt az egészet viccből mondta – meséli a Magyar Hangnak Báthory Róbert, a valamikori Hír Tv egykori riportere, a videó alkotója, aki ma már a Szabad Európa munkatársa. Ő az ügy harmadrendű vádlottja.

• Miket kifogásolt a riportban a fideszes politikus?
• Milyen egészen furcsa adatok érkeztek a hatóságoktól?
• Hogyan döntött végül a bíróság?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap március 13-ig kapható 2024/10. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!