HIRDETÉS

Vezérostyák villantottak

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Vezérostyák villantottak a strandfesztiválon! Hát mi ez a rajoskodás? Bele sem botlunk a spanok tavaly nyári posztjába, ha nincs a rendőrség, ami szerencsére jó ideje a korszellem ütőerén tartja az ujját. Hatalmas tanárok a zsaruk, tudják ők, milyen stiló pörög mostanság, és ezt nem félnek felvállalni sem. Március végén például ezt posztolva Twitteren: „Most komolyan siracc, tesám? Ne posztolga$$, miközben megy a drive, vezérostyám!”

HIRDETÉS

Ráguglizol, meg is van, hogy ki a vezérostya. (Aki például strandfesztiválon pörög, az biztosan az!) De ha nem vágjuk, ráírhatunk a kékekre is, akik rendes fazonok, megírják: „VEZÉROSTYA főnév -ám, -ák (egyre elterjedtebb, argóban, közösségi médiában); Cimbora, pajtás, (jó) barát, haver, span, brácsa, srák, tesa, tesó.”

A jardok szerint pedig a világbajnok szöveg nem véletlen, hiszen „az ORFK Kommunikációs Szolgálat munkatársai figyelemmel kísérik a közösségi médiában megjelenő trendeket és az azokhoz kapcsolódó esetleges kifejezéseket is. Ezek felhasználása, beépítése a rendőrségi kommunikációs gyakorlatba – amennyiben azt az adott téma engedi – folyamatos. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy ez nem öncélúan történik. A bejegyzés kapcsán pozitív visszacsatolást kapott a rendőrség: közel 800 lájkkal a tweet a harmadik legkedveltebb eddig, közel 40 ezres elérést produkált – ráadásul ők egy viszonylag nehezen megszólítható, fiatal közönségből kerültek ki. A fenti számok tekintetében kijelenthető, hogy a rendőrség elérte célját: a videó sokakhoz eljutott, remélhetőleg annak üzenete is megragad az emberekben. Ezzel pedig, ha csak egy életet is sikerül megóvni, az már siker.”

Vezecc, akkor nem posztolgacc, megvan? Ennyike.

HIRDETÉS

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/15. számában jelent meg, 2019. április 12-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/15. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,329lájkolóTetszik
3,042követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek