HIRDETÉS
HIRDETÉS

Vezérostyák villantottak

Szerző: | 2019. december 17., 18:00 | Featured, Újbeszél

Szép új Mercedes járőrkocsik Budapesten (forrás: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Vezérostyák villantottak a strandfesztiválon! Hát mi ez a rajoskodás? Bele sem botlunk a spanok tavaly nyári posztjába, ha nincs a rendőrség, ami szerencsére jó ideje a korszellem ütőerén tartja az ujját. Hatalmas tanárok a zsaruk, tudják ők, milyen stiló pörög mostanság, és ezt nem félnek felvállalni sem. Március végén például ezt posztolva Twitteren: „Most komolyan siracc, tesám? Ne posztolga$$, miközben megy a drive, vezérostyám!”

Ráguglizol, meg is van, hogy ki a vezérostya. (Aki például strandfesztiválon pörög, az biztosan az!) De ha nem vágjuk, ráírhatunk a kékekre is, akik rendes fazonok, megírják: „VEZÉROSTYA főnév -ám, -ák (egyre elterjedtebb, argóban, közösségi médiában); Cimbora, pajtás, (jó) barát, haver, span, brácsa, srák, tesa, tesó.”

A jardok szerint pedig a világbajnok szöveg nem véletlen, hiszen „az ORFK Kommunikációs Szolgálat munkatársai figyelemmel kísérik a közösségi médiában megjelenő trendeket és az azokhoz kapcsolódó esetleges kifejezéseket is. Ezek felhasználása, beépítése a rendőrségi kommunikációs gyakorlatba – amennyiben azt az adott téma engedi – folyamatos. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy ez nem öncélúan történik. A bejegyzés kapcsán pozitív visszacsatolást kapott a rendőrség: közel 800 lájkkal a tweet a harmadik legkedveltebb eddig, közel 40 ezres elérést produkált – ráadásul ők egy viszonylag nehezen megszólítható, fiatal közönségből kerültek ki. A fenti számok tekintetében kijelenthető, hogy a rendőrség elérte célját: a videó sokakhoz eljutott, remélhetőleg annak üzenete is megragad az emberekben. Ezzel pedig, ha csak egy életet is sikerül megóvni, az már siker.”

Vezecc, akkor nem posztolgacc, megvan? Ennyike.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/15. számában jelent meg, 2019. április 12-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/15. számban? Itt megnézheti!

Címkék: fiatalok, közösségi média, nyelv, ORFK, rendőrség, szleng


HIRDETÉS
Az ő harca

Az ő harca

már a koronavírus ellen is haditerv alapján állig felfegyverkezve harcolunk, vezényelt ápolónőkkel és katonákkal, de a maszkot leginkább csak nekünk kell az orrunkra húzva hordani, ők szabad szájjal szurkolnak a lelátókon, vagy szabad szájjal tolják a hülyeségeiket az arcunkba.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest