Guardian: meghívhatta Donald Trumpot Magyarországra az Alapjogokért Központ

Guardian: meghívhatta Donald Trumpot Magyarországra az Alapjogokért Központ

Donald Trump amerikai elnök (j) és Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytat a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2019. május 13-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányközeli Alapjogokért Központ meghívta Donald Trump volt amerikai elnököt egy március végi budapesti rendezvényükre – írta a Guardian, amit a hvg.hu vett észre. Az amerikai republikánus tábor Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferenciájáról van szó, amit a Várkert Bazárban rendeznek meg március 25-én és 26-án. A CPAC-t korábban még sosem tartották európai országban.

 

Egy forrás azt mondta a Guradiannek, nagyon szeretnék a Fideszben, hogy Trump eljöjjön márciusban, az ugyanis nagyot lendíthetne a párt kampányán. Ugyanakkor a volt elnök egyelőre még nem válaszolt a meghívásra, a brit lap szerint pedig úgy tudni, hogy Trump tart a koronavírustól, ezért nem igazán utazik külföldre. 

Liz Harrington, a volt amerikai elnök sajtószóvivője nem kívánt nyilatkozni a meghívásról, ahogy Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár sem kommentálta.

Donald Trump egyébként legutóbb januárban adott ki közleményt, melyben jelezte, támogatja Orbán Viktor újraválasztását.