Gyurcsány Ferenc: Csak úgy tűnök, mintha én lennék a főszereplő

Gyurcsány Ferenc: Csak úgy tűnök, mintha én lennék a főszereplő

Gyurcsány Ferenc (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyurcsány Ferenc DK-elnök és az MSZP pártigazgatója, Molnár Zsolt is reagált az ATV Egyenes beszéd című műsorában arra, hogy Horváth Csabát korrupciós bűncselekménnyel gyanúsítják, Tóth Csaba mentelmi jogát ugyanebben az ügyben felfüggesztenék és Molnár Zsolt neve is felmerült egy vádalkura készülő személy részéről.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy az MSZP-s Horváth Csabát a napokban korrupciós bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki, pénteken pedig a legfőbb ügyészség a szintén szocialista Tóth Csaba mentelmi jogának felfüggesztését kérte a parlamenttől. A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban ugyanis „megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Tóth Csaba országgyűlési képviselő 2016-ban Horváth Csabával – a XIV. kerület jelenlegi polgármesterével, aki akkor a Fővárosi Közgyűlés tagja volt – Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt”. Az ATV információi szerint egy vádalku keretében tett vallomásban Molnár Zsolt neve is felmerült.

Molnár Zsolt a műsorban azt mondta, hogy a korábbi választási kampányokban is láthattuk, hogy az ügyészség komoly politikai szereplővé válik és „nagyon erős a gyanú, hogy itt is ilyennel állunk szemben”. Mint mondta az érintettel egyébként egyszer találkozott a Képviselői Irodaház melletti parkban, de informatikai dolgokról és digitalizációról beszélt neki, valójában nem is értette, hogy mire volt jó a találkozó. Azt a hírt, miszerint 30 millió forintot vett volna át a férfitől azért, hogy cserébe biztosítsa a cége érintetlenségét, aljas rágalomnak nevezte. – Ha ebből bármi igaz, nekem dutyiban a helyem – mondta, majd hozzátette, hogy aki hírbe hozza, aki az ellenzéket ilyennel bomlasztani akarja, annak távoznia kell a közéletből. Itt már nem mondta meg, hogy pontosan kire gondol.

Gyurcsány Ferencet is kérdezték a műsorban erről az ügyről, a politikus azt mondta, hogy „nem lehet lopni, nem lehet visszaélni a hatalommal”, de ő nem tudja, hogy mi az igazság. A téma azért is érdekes, hiszen Horváth Csaba szerepel az ellenzék közös listáján és felmerült, hogy nem kellene-e inkább visszaléptetni. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint ez súlyos dilemma. Hiszen, ha ez egy rendes ország lenne és mindenki azt gondolná, hogy az igazságszolgáltatás tényleg független, akkor így kellene tenni. Ugyanakkor nem ilyen ország vagyunk, nem tudni szerinte, hogy az ügyészség politikát csinál-e vagy pedig megalapozott a gyanú.

A Fidesz „Mini Feri-s” plakátja is szóba került, ennek kapcsán Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy őt a Fidesz évek óta üti-vágja és mivel Márki-Zay Péternek nincs erős politikai élete, így a róla megalkotott képet akarják rávetíteni. – Valójában mellékszereplő vagyok, csak úgy tűnök, mintha én lennék a főszereplő – fogalmazott.