Kilép az LMP-ből Hajdu Mária, függetlenként indul a választáson

Kilép az LMP-ből Hajdu Mária, függetlenként indul a választáson

Hajdu Mária (Fotó: Hajdu Mária/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felfüggesztette az LMP politikusa, Hajdu Mária tagságát, miután ő számon kérte a momentumos Hajnal Miklóst, miért nevezte magát közgazdásznak. Erről Hajdu számolt be a Facebook-oldalán, a történteket úgy értékelve: „mondj igazat, betörik a fejed.” A XII. kerületi önkormányzati képviselő tizenhárom éve volt az LMP tagja, elmondása szerint a 2009-es pártalapításkor nem gondolta volna, hogy az elnökség egyszer majd fegyelmi eljárást fog kezdeményezni ellene, mindezt egy Facebook-posztjáért.

„Vajon vezet-e a közös ellenzéki út, egy a végzettségéről hosszú hónapokig hazudozó jelölttel, Hajnal Miklóssal felfelé? A hétvégén a Presszó Tik-Tak-ban a laza morál sör címkéjére pillantva eszembe jutott, hogy mi is a helyzet Márki-Zay Péter korábbi kijelentésével, amit Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő nem létező diplomájával és végzettségével kapcsolatban tett. (…) Nos, ez a kijelentés nálunk itt a budai 3-as választókerületben, Bel-Budán és Hegyvidéken Hajnal Miklós képviselőjelölttel kapcsolatban is kifejezetten aktuális. Ő az, aki diploma nélkül hónapokig hivatkozott magára mindenféle TV-stúdióban, mint közgazdász, miközben az abszolutóriumig sem jutott el. Kérdezem Márki-Zay Pétert, hogy tisztességes-e a kettősmérce? És vajon ilyen jelölttel egy hajóban is vezet az út felfelé?” – vetette fel korábbi bejegyzésében.

Hajdu úgy látja, Hajnal helyett mondjuk a momentumos Vadász Gábort indíthatták volna, aki szerinte a Hegyvidék ügyei iránt jóval elkötelezettebb, és „a Virányosi Közösségi Ház bezárásától a Bajor Gizi Múzeum kertjének elhappolásáig számtalan ügyben keményen fellépett a Fidesszel szemben.”

Csütörtökön a politikus bejelentette, hogy kilép a pártjából, a választáson pedig elindul függetlenként. Szerinte kiderült, hogy mindkét oldalt az önös érdekei vezérlik, ő pedig zöldebb Budát, igazságosabb Magyarországot szeretne. A NER-t így értékelte: „Vérlázító, hogy megannyi döntés a politikai és gazdasági szerencselovagok zsebtömködését szolgája. Hogy a megkérdezésünk és tájékoztatásunk nélkül kiemelt állami beruházásnak álcázva erőltetnek ránk gigaberuházásokat. Elég csak körülnézni Budán, ilyen a BAH-csomópont tucatnyi sávja mellé gyömöszölt Testnevelési Egyetem campusa és a teljes Normafa-projekt.”

Az ellenzéki összefogást pedig így jellemezte: „Jövőkép és javaslatok helyett két betű és egy szám a fő mondanivalójuk: O1G. Mindegy, hogy milyen áron, a lényeg, hogy Orbán menjen. Arról persze nem tudunk semmit, hogy mi legyen helyette. Orbán Viktor legjobb kádere, Gyurcsány Ferenc már háromszor biztosította a NER-nek a kétharmadot. Az ellenzék vezetői pedig egy karámba terelték a cigánybűnözéssel riogatókat és a hipertoleránsakat. A fővárosban korábban, ha jövőbemutató fejlesztések nem is voltak, de a főpolgármester legalább működtette a várost. Ma, a Karácsony-érában, se fejlesztés, se működtetés, csak a szemetet fújja a szél. Az összeellenzék jelöltje ráadásul a kerület új lakója, az igazmondással hadilábon álló Hajnal Miklós. Ne legyenek illúzióink, ugyanez várható majd országos szinten!”

A XII. kerületi előválasztást a momentumos Hajnal Miklós nyerte korábban, ő fog harcba szállni a fideszes Fürjes Balázzsal szemben. A politikus – mint a Telex is felidézte – egy 2017-es interjúban nevezte magát közgazdásznak, miközben erről nincs diplomája. Előzőleg Oxfordban tanult filozófiát, politikát és közgazdaságtant, viszont a momentumos kampány miatt ott hagyta az egyetemet, most pedig az ELTE-n jogot tanul.