„Tagadhatatlan, hogy sokan elpártoltak a Fidesztől” – véli Simonka György utódja

„Tagadhatatlan, hogy sokan elpártoltak a Fidesztől” – véli Simonka György utódja

Erdős Norbert (Fotó: Erdős Norbert / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az említett büntetőügy miatt tagadhatatlan, hogy sokan elpártoltak a Fidesztől, nem titok, hogy csökkent a Fidesz-szervezetek száma is az elmúlt időben. Ezen dolgozni kell, ez külön kihívás lesz – erről beszélt a korrupciógyanúba keveredett Simonka György kapcsán Erdős Norbert, aki a politikus utódjaként indul Békés megye 4. számú választókerületében. 

Erdős a jelölése kapcsán beszélt Simonkával, de „nincs vele valójában semmilyen viszonyom”. Utóbbit azzal indokolta Erdős, hogy miután sokáig EP-képviselő volt, „nem voltam itthon, nem voltam benne a helyi politikában annyira, hogy bárkivel rosszban legyek”.

A kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy Simonka továbbra is érvényesíteni próbálja majd a befolyását, úgy válaszolt, nem gondolja, hogy ő a Fidesszel szemben próbálná kifejteni az akaratát, hanem inkább arra számít, hogy ügyek mentén fog esetleg felszólalni, vagy célokat, fogalmaz meg. – De semmi olyan ellen nem vagyok, ami előreviszi bármelyik dél-békési önkormányzatot – szögezte le Erdős.

Arra a felvetésre pedig, hogy ha a körzet országgyűlési képviselője lesz, és gyanús beruházásokra bukkan, tesz-e feljelentést, kezdeményez-e vizsgálatot, úgy felelt: „Akinek az a dolga, hogy nyomozzon, az nyomoz, akinek az a dolga, hogy feljelentést tegyen, az megteszi. Az én dolgom a térség képviselete lesz, ha bizalmat kapok, sőt már most is ezt teszem”. Ehhez hasonlóan a félresikerült vagy meg nem valósult beruházások áttekintését sem tervezi, ahogy fogalmazott, „a nyomozóhatóság végzi a munkáját, az ügyészség végzi a munkáját. Nem érzem úgy, hogy ez nekem feladatom lenne”.