Orbán Viktor: Azt javaslom, nyerjük meg ezt a választást is

Orbán Viktor: Azt javaslom, nyerjük meg ezt a választást is

Orbán Viktor miniszterelnök a Millenárison ismerteti a Fidesz választási manifesztumát, 2024. április 19-én. (Képernyőfelvétel: Orbán Viktor Youtube-csatornája)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„No migration! No gender! No war!” – áll a Fidesz-KDNP választási manifesztumában, ezzel indította be az EP-kampányt Orbán Viktor. A miniszterelnök nagyjából negyedórás beszédében azt mondta, hogy ők a „toronymagas esélyesei” a június 9-i voksolásnak, és ha újra bizalmat kapnak, Magyarország nem fog belesodródni a háborúba. 

Húsz éve minden európai választást megnyertünk, mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb közössége, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – ezzel indította az EP-választási kampányt Orbán Viktor, aki azért azt is javasolta, hogy őrizzék meg a szerénységet, az alázatot. Szerinte az ellenfeleik azért nem tudják másfél évtizede megszerezni az emberek bizalmát, mert eljátszották a becsületüket, elfeledkeztek az alázatról. – A választási győzelem csak eszköz, amellyel az embereket szolgálhatjuk. Mi ezt tesszük kormánypártként 14 éve – fogalmazott.

Ha most is nyerni akarnak, világosan kell látniuk és vállalniuk, hogy kik – mondta a kormányfő, majd arról beszélt, hogy visszaadták a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, felére csökkentették a mély nélkülözésben élők számát és fel fogják számolni a szegénységet. A miniszterelnök azt is állította, hogy semmilyen baloldali hazudozás vagy politikai bajkeverés sem írhatja felül a valóságot: a magyarok ma jobban élnek, mint a Gyurcsány-korszakban, ezért akarják újra és újra, hogy a Fidesz folytassa a munkát. – A kilátások a gazdaságban biztatóak, ne legyünk álszerények, ilyen munkával a hátunk mögött ennek a választásnak is mi vagyunk a toronymagas esélyesei – fogalmazott.

Van azonban egy bökkenő Orbán Viktor szerint: Brüsszel fenyeget, illetve recseg-ropog a szabad és békés Európa. – Ne kerteljünk, Brüsszelben baj van, nagy baj: a vezetés csődöt mondott, a gazdaság hanyatlik, a zöld átállás katasztrófa, özönlenek a migránsok, a bűnözés nő, a gyerekeket át akarják nevelni és genderaktivisták kezére adni – sorolta. A brüsszeli vezetésnek ezért szerinte mennie kell, ez viszont magától nem fog menni. – El kell foglalnunk Brüsszelt és kézbe kell vennünk a dolgokat, ha azt nem tesszük, súlyos árat fogunk fizetni a brüsszeli vezetők alkalmatlansága és tehetetlensége miatt – mondta. Itt felidézte, hogy a napokban betiltották a brüsszeli rendezvényüket, többek között azért, mert a konzervativizmus kötődik a nemzet eszméjéhez. Szerinte mindenki láthatja, hogy Európa ma az elnyomás és a szabadság határvonalán egyensúlyoz.

Még nagyobb bajnak nevezte a miniszterelnök, hogy Brüsszelben ma háborúpárti többség van. Az európai vezetők szerinte belesodródtak a háborúba, a sajátjukként vívják: először csak sisakküldésről volt szó, aztán jöttek a szankciók, már fegyverküldés is van és valahol 100 milliárdnyi támogatásnál járunk. – Egy lépésre vagyunk attól, hogy a Nyugat katonákat küldjön Ukrajnába, Brüsszel a tűzzel játszik, amit csinál, az maga az istenkísértés – mondta, majd megemlítette, hogy a világháborúkat sem világháborúnak hívták az elején. Magyarország továbbra sem akar háborút: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be a háborúba senkinek az oldalán. Orbán Viktor szerint, ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban, a háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták, Soros György hálózata milliószám küldi a támogatást a háborúpárti baloldalnak. Ők pedig nem is rejtik véka alá, hogy kormányváltást akarnak, Brüsszel és Washington alá rendelt bábkormányt.

Orbán Viktor szerint meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát, a gazdasági eredményeket, a családokat és a gyerekeket, „No migration! No gender! No war!” – áll a Fidesz-KDNP választási manifesztumában.