A fideszes jelölt simán nyert Miskolcon Erdei „Rokker Zsoltti” Sándor ellen

Nem sikerült az ellenzéki bravúr Miskolc 12-es választókerületében, az időközi önkormányzati választáson vasárnap: Nagy Ákos (Fidesz-KDNP) nyert, 61 százalékos eredménnyel, 1147 szavazatot kapva. A közismert humorista, Erdei „Rokker Zsoltti” Sándor „Erdei Sándor (szül: 1976)” (független) néven a szavazatok 37 százalékát szerezte meg, ő 698 szavazatot kapott.

Hirdetés

A név körülményes megadásának azért van jelentősége, mert indult egy másik Erdei Sándor is a körzetben, ő 13 szavazatot zsebelt be, ezzel 0,7 százalékot elérve. Ő volt a negyedik helyezett, előtte, a bronzérmes helyen a Munkáspárt jelöltje, Fülöp József Istvánné végzett, 21 szavazattal 1 százaléknak örülve. Rokker Zsoltti negyedik kihívója, Molnár Zsolt 11 szavazatig jutott, így ő 0,6 százalék büszke tulajdonosa.

Erdei Sándor, alias Rokker Zsoltti (fotó: Grimm Balázs)

Erdei Zsolt 1976-nak annak ellenére nem sikerült többséget szereznie, így nyernie, hogy a teljes ellenzék felsorakozott mögötte: a Jobbik, az MSZP, a DK, a Momentum, az LMP, és a Párbeszéd. Sőt, még az Együtt is, de az ugye azóta megszűnt. A részvétel alacsony, 28 százalékos volt, 1912-en szavaztak, 4984-en viszont nem.

Az önkormányzati körzetben azért kellett időközi választást tartani, mert a fideszes Hubay Györgyöt áprilisban országgyűlési képviselővé választották, a két poszt viszont összeférhetetlen. Nagy meglepetést tehát nem hozott a vasárnap este, annál is inkább, mert Miskolc 28 tagú önkormányzatából 17-en fideszesek, ezért a többséget cseppet sem rengette volna meg Erdei „Rokker Zsoltti” Sándor (szül. 1976) esetleges győzelme.

Erdei Sándor (forrás: rokkerzsoltti.hu)

Ez az időközi önkormányzati választás azért érte el a sajtó ingerküszöbét, mert Erdei „Rokker Zsoltti” Sándor ellen valakik kamu jelölteket indítottak, hogy összezavarják a választókat. Így került képbe a másik Erdei Sándor, illetve Molnár Zsolt is, utóbbi neve a Rokker Zsolttira hivatott rímelni. A két jelölt a választási hagyományokkal ellentétben nem hirdetett programot, sőt, kínosan kerülték a médianyilvánosságot, egyenesen menekültek előle.

Hirdetés

Rokker Zsolttit a választás előtt meglátogattuk Miskolcon, akkor azt mondta, a Fidesz közvetítője pénzt kínálva megkereste, hogy ne induljon el a választáson. Erdei Sándor (szül: 1976) reakciója erre az volt, hogy „a becsület, a haza és Miskolc nem eladó semmilyen pénzért.” A teljes cikk ide kattintva olvasható el.

A vasárnapi választási eredmény nyilvánossá kerülése után megpróbáltuk felhívni Erdeit, az igazit, azonban nem vette fel a telefont.

A választási eredményt kommentelő civilek szerint az ellenzék élőhalott.