HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Sneider Tamás...

Sneider Tamás: Tovább néppártosodik a Jobbik

HIRDETÉS

Hiába a pártelnökváltás, a Jobbik továbbra sem fogja elhagyni a Vona Gábor fémjelezte néppártosodás útját – legalábbis ezt állítja az Azonnalinak adott interjújában Sneider Tamás. A Jobbik elnöke elárulta azt is, hiába állnak anyagilag a tönk szélén az ÁSZ-büntetés miatt, mindenképpen elindulnak jövő tavasszal az európai parlamenti választáson, és valószínűleg Volner János lesz majd a párt listavezetője.

HIRDETÉS

A sikeres szereplés esetén az Európai Néppárt soraiba ülnének be a képviselőik Sneider szerint, aki kijelentette: „Igen, megcéloztuk, hogy az Európai Néppárt tagjai legyünk, és vannak is arra utaló jelek, hogy ez nem lehetetlen”. Mindez azért érdekes, mert a Fidesz szintén ennek a frakciónak a tagja, igaz, többen állítják, ez a jövő évtől már nem így lesz, mert a néppártiak közül egyre többen bírálják a magyar kormánypártot, amelyik Orbán Viktor tusványosi beszéde alapján csak akkor távozik, ha elzavarják őket.

A 2019-es önkormányzati választásokról szólva Sneider kijelentette, néhány kivétellel – itt elsősorban a Gyurcsány Ferenc vezette DK-ra gondolt – bárkivel hajlandóak összefogni a sikeres szereplés érdekében. Ígéretet tett arra a pártelnök, hogy határozott, jól megfogható kampánnyal készülnek, amiben lesz sztori bőven. Ugyanakkor elismerte, néhány helyen nem lesz jelöltjük, ugyanakkor viszont Ásotthalmon lesz jobbikos ellenfele a mostani polgármesternek, Toroczkai Lászlónak. Hozzátette, mára kiderült, mintegy százötvenen hagyták el a pártot, és léptek át a Toroczkai–Dúró Dóra fémjelezte mozgalomba.

Vona Gábor jövőbeni szerepéről utóda kifejtette, információi szerint a volt pártelnök nem tervezi a visszatérést, és nem is szól bele most semmibe. Egy biztos, Vona készül valamire, hiszen közösségi oldalán jelezte, augusztus 8-án valami nagy dobásra készül.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,429lájkolóTetszik
2,288követőKövetés
16,205feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek