Mészáros cége miatt tarolták le a ligetet Balatonszemesen

A Mészáros Lőrinc tulajdonában álló R-Kord Építőipari Kft. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. által használt ideiglenes lerakó Balatonszemesen A Mészáros Lőrinc tulajdonában álló R-Kord Építőipari Kft. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. által használt ideiglenes lerakó Balatonszemesen (Fotó: Magyar Hang)

Egy közepes nyári zápor is elég Balatonszemes üdülőövezetében ahhoz, hogy víz lepje el a felújított vasútvonallal párhuzamosan futó Arany János utcát. Ilyenkor nemhogy gyalog, még autóval is nehéz közlekedni a szűk utcán. Mély kátyúkat, helyenként gödröket kell kerülgetni – panaszolták munkatársunknak a helyiek. Augusztus eleji látogatásunk reggelén éppen esett: egy-egy szakaszon az utca teljes széltében állt a víz. Az út állapota ugyan korábban is kifogásolható volt, de az elmúlt két évben ment annyira tönkre, hogy egy zápor után az útviszonyokat nem ismerő autós már a futóművet kockáztatja a vízzel telt lyukak miatt.

Hirdetés

Az üdülőtulajdonosok a dél-balatoni vasútvonal felújítása óta küzdenek a gödrökkel és az összegyűlő vízzel. A rekonstrukciót a példátlan ütemben gazdagodó Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó tulajdonában álló R-Kord Építőipari Kft. a V-Híd Zrt.-vel és a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel konzorciumban végezte. Az egyik törmeléklerakójukat pedig az önkormányzati tulajdonú, Hunyady parkként emlegetett területen alakították ki. A teherautók az Arany János és a Bánk bán utcán keresztül jártak a parkba, ahol a felújítás idején több emelet magasan halmozódott a válogatásra váró törmelék.

Az egyik Orbán-vő cégéhez került a Mészáros-vagyon egy része

Egy tőzsdei bejelentés alapján Tiborcz István többségi tulajdonában álló BDPST Zrt. 20,59 százalékos részesedést szerzett az Appeninn Nyrt-ben.

Helyi forrásaink szerint az R-Kord és a szintén a területet bérlő Swietelsky azért Balatonszemesen talált ideiglenes lerakóra, mert a környező települések nem szívesen látták a sok porral és nagy zajjal járó vasútépítők kőzúzóját és teherautóit. Takács József balatonszemesi független polgármesterrel viszont a jelek szerint igen jó üzletet kötöttek. A birtokunkba került szerződés szerint 16 hónapra mindössze havi 71,5 ezer forintért kapták meg a közvetlenül a vasút és Arany János út melletti, egykori szovjet tiszti üdülőként hasznosított Hunyady parkot. A szerződés alapján – számolt be először a 24.hu – az önkormányzat azt is vállalta, hogy még a terület átadása előtt gondoskodik a fák egy részének eltávolításáról. A helyiek szerint csak itt legalább 40 fát vágtak ki.

A beruházás érdemi részét idén júniusra fejezték be, a konzorcium a Szántód-Kőrösfő és Balatonszentgyörgy közötti vonalszakaszt – a Kaposvár–Fonyód vonallal együtt – összesen 73 milliárd forintért pofozta ki. Apróbb munkák vannak még hátra – tudtuk meg a MÁV-tól. Az R-Kord viszont még a szerződés lejárta előtt elhagyta a letarolt ligetet, áldatlan állapot maradt utánuk

A bő 1500 lelkes falu üdülőrészén található ligetben például betemették azt a csatornát, ami az összegyűlt csapadékot a Balatonba vezette. Ahol mégis akad egy-egy néhány méteres árok, annak sincs elvezetése, a végeken le vannak zárva. Egész nyáron poshad bennük a víz.

Az egyik ilyen árok éppen a valaha szebb napokat látott Hunyady park mellett fut. Jól elválik a talaj felszíne alatt a törmelék és a rajta szétterített vékony földréteg. Az egykori füves liget felszínén méretes köveken, betontörmeléken akad meg a szemünk. A szomszédos üdülőtulajdonos állította, amikor a közmunkások itt füvet nyírnak, a főkasza az apró kavicsokat a ház oldalának veti.

Ez azonban nem minden: egy másik szomszéd szerint többek között egy méretes betonteknőt is betemettek. Pedig az R-Kord az önkormányzattal kötött szerződésben vállalta: a használatba vétel állapotában kell visszaadnia a területet. A jelek viszont arról árulkodnak, a helyreállítás elmaradt.

NER a gyakorlatban: leszólta Lőrincet, Andy sporttévéje kirúgta

Kedden még novemberig terveztek Kele Jánossal, vasárnap már nem kértek belőle. Indoklás nincs, de a 2Rule állhat a háttérben.

Ennél meglepőbb azonban, hogy a hivatalosan „beépítetlen terület” besorolású ingatlant tavaly 379 millió forintért hirdették meg eladásra. Kerestük Takács József polgármestert a hivatalon keresztül és a mobiltelefonján is, üzenetet is küldtünk neki, de nem hívott vissza bennünket.

Az üdülőtulajdonosok – egy részük még mindig a házaikban esett károk (például repedések) megtérítésére vár – és a nyaralók számára azonban a vasút miatt sem gondtalan a pihenés. Annak ugyan örülnek, hogy a vonatkattogás megszűnt, de a vasút szerintük jóval hangosabb lett. Főként nyáron, amikor olykor 15 percenként süvítenek fülsértően a szerelvények. A helyiek szerint ez azért lehet, mert a pályát megemelték. Mint az egyik tulajdonos szemléltette: mellmagasságban futnak a szerelvények. A beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (Nif) szerint tíz centiméterrel került magasabbra a pálya.

A helyiek azt gyanítják, hogy kispórolták a beruházásból a zajcsökkentést szolgáló rugalmas alapzatot. Egyikük azt is állítja, egy mérést végző szakember mondta neki, hogy a korábbi állapothoz képest 60 százalékkal lett hangosabb a vasút. Érdeklődésünkre azonban egy, a kivitelezésre rálátó szakember és a Nif is cáfolta a zajcsökkentő ágyazat kihagyását.

A Nif közölte: a jogerős környezetvédelmi engedélyben szereplő előírásokat betartva építették ki a zaj- és rezgésvédelmi eszközöket. Eszerint Balatonszemesen 330 méter hosszan zajárnyékoló fal épült, és öt kilométeren rugalmas sínágyra fektették a síneket. Ugyan a zajterhelés növekedéséről nincs tudomásuk, de megjegyezték: a közelmúltban végeztek úgynevezett zajvisszaméréseket, ennek ősszel lesznek eredményei.

Hirdetés

A MÁV-hoz viszont érkeztek panaszok a robaj miatt, de nem Balatonszemesről, hanem Balatonföldvárról és Balatonszárszóról. A Nif ennek ellenére is leszögezte: egyelőre további zaj- és rezgésvédelmi eszközöket nem terveznek telepíteni.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 16. számában jelent meg, 2018. augusztus 31-én.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 16. Magyar Hangban? Itt megnézheti.

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.