Kezdőlap Belföld Krízishelyzet...

Krízishelyzet alakulhat ki az ajkai kórház intenzív osztályán

Sajtóértesülések szerint a nővérek után most az orvosok adták be a felmondásukat az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán. A Magyarnarancs.hu azt írta, hogy az intenzív osztály öt orvosa jelezte távozását, a 24.hu információi alapján ők altatóorvosok.

HIRDETÉS

A szakemberek hónapok óta küzdöttek a túlterheltséggel, a rossz munkakörülményekkel, amit több ízben jeleztek a kórház vezetőségének. Egyik munkatársuk már hónapokkal ezelőtt megelégelte a helyzetet, és otthagyta a kórházat, de helyére a mai napig nem találtak senkit. A kórház vezetése nem kívánt érdemben foglalkozni az üggyel, azt kérte a megmaradt orvosoktól, hogy novemberben tárgyalják újra a helyzetet. Az öt altatóorvos végleg megelégelte a kilátástalan helyzetet, ezért döntöttek úgy, hogy kollektíven távoznak. Mivel nem munkaviszonyban, hanem vállalkozóként dolgoznak a kórházban, így a 30 napos általános szabály értelmében október végéig kötelesek ellátni feladataikat.

Az ápolók távozása óta az intézmény bérnővérek és nyugdíjas munkaerővel próbálja betölteni a műszakokat. Sajtóinformációk szerint a tapasztalatlan új munkaerő is hozzájárult az orvosok felmondásához.

A 24.hu megkereste az ügyben a kórházat és az Állami Egészségügyi Ellátó Központot is, de egyik szervtől sem kaptak választ arra, hogy miként tervezik megoldani a krízishelyzetet, hisz altatóorvosok hiányában nem fognak tudni műtéteket végezni az ajkai kórházban.

A 24.hu azt is hozzáteszi, hogy a helyzet pikantériáját az adja, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia a kórház vezetésének, ha rövid időn belül egy komplett egység pótlásáról, a műszakok betöltéséről kell gondoskodnia. Akár még többe is kerülhet a tűzoltás, mint amennyit a régóta ott dolgozók kértek volna.

Már tavaly is tömeges felmondás miatt aggódtak az ajkai kórházért – Magyar Hang

Tömegesen távozó nővérekről szóltak a pénteki hírek, ám már tavasszal is a hiányzó szakemberekről kérdezték volna az igazgatót a városi képviselők, ha elment volna az ülésre.

A nővérek felmondása után a Magyar Hang írt arról, hogy évek óta gond lehet a dolgozói létszámmal az ajkai kórházban és tavaly is lehettek tömeges felmondások. Mindemellett arról is beszámoltunk, hogy a  Schwartz Béla MSZP-s polgármester vezette önkormányzat hiába szerette volna ezekről az ügyekről idén tavasszal megkérdezni az intézmény vezetőjét, ő nem ment el a témával foglalkozó ülésre.

„A hozzám eljuttatott információkból sajnos nem örömteli és megnyugtató közvélemény látszik kibontakozni. A kórházi alkalmazottak részéről elégedetlenséget és frusztrációt tapasztalok” – írta akkor a kórház igazgatójához címzett levelében Ajka polgármestere.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,988lájkolóTetszik
1,568követőKövetés
13,647feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek

A gulyás leves

Amikor a külföldről ideiglenesen hazánkba látogató látogatók azt kérdezik, hogy hol egyék meg a gulyást, akkor úrrá lesz rajtam a tanácstalanság.