Így akar ellenállni a Jobbik

Sneider Tamás Jobbik-elnök aláírja a nemzeti ellenállás kiáltványát 2018. szeptember 29-én Sneider Tamás Jobbik-elnök aláírja a nemzeti ellenállás kiáltványát 2018. szeptember 29-én (Fotó: Facebook/Jobbik)

Kormánypárti képviselők szemébe mondani a nyilvános rendezvényeken, hogy hazudnak és lopnak; matricákkal teleragasztani a Fidesz-közeli, gyanúsan meggazdagodott vállalkozások székhelyeit; személyes jelenléttel megakadályozni a kilakoltatásokat – a Magyar Hang információi szerint ilyen és ehhez hasonló akciókat tervez a Jobbik a meghirdetett „ellenállás” jegyében.

Hirdetés

A párt politikusai az elmúlt hetekben már beszéltek arról, hogy a jövőben kilépnének a klasszikus ellenzéki szerepből, és ellenállóként folytatnák, bár ennél többet nem árultak el. Ráadásul ez a rejtélyes kommunikációs üzenet nagyjából egybeesett azzal, amikor szinte minden arról szólt a Jobbik kapcsán, hogy Vona Gábor lemondása után az elnöki posztért milyen verseny zajlik, kiket zárnak ki a közösségből, kik lépnek ki maguktól, és mennyi embert visznek magukkal. Így pedig adta magát az az elképzelés, hogy a sokat sejtető ellenállás belengetésével valójában csak a figyelmet akarják elterelni a pártban zajló belső csatákról.

Múlt szombaton végül a Jobbik kongresszusán egyhangúan elfogadták a „nemzeti ellenállás kiáltványát”, amelyben – konkrétumok nélkül – olyan mondatok szerepelnek, hogy a párt célja mostantól „a rendszerváltásért dolgozó, és e harc folyamán soha, semmilyen alkut nem kötő nemzeti ellenállás”.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke a Magyar Hangnak elmondta, a kormány elleni küzdelemben már konkrét cselekedetekre van szükség, olyanokra, amelyekről az emberek beszélnek, és el kell menni egészen a törvényesség határáig, persze azt nem átlépve. Itt említette példaként, hogy oda kell menni a fideszes képviselők, kormánytagok nyilvános rendezvényeire, útátadásra vagy éppen egy megnyitóra, és a kamerák előtt kell a szemükbe mondani, hogy hazudnak.

A Jobbik további terveiről a Magyar Hang 2018. október 5-én megjelent 21. számában olvashat.

Hirdetés

Keresse a lapot az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon És hogy miről olvashat még a 21. számban? Itt megnézheti.

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.