Komoly kihívója is akadt Tarlósnak Puzsér mellett

Sermer Ádám (Forrás: Facebook)

A közvéleménykutatási adatok szerint a nagyító alatt alig látszó Magyar Liberális Párt (MLP) saját főpolgármester-jelöltet indít a 2019-es önkormányzati választásokon. A Liberálisok jelöltje Sermer Ádám, akinek célja a főváros önállóságának és függetlenségének megerősítése, Budapest modernizálása és gazdasági fellendítése – közölte a párt csütörtökön a Magyar Távirati Irodával.

Hirdetés

Meg nem erősített információink szerint Tarlóst nem rázta meg, hogy liberális kihívója is akadt a független, ámde zöld Puzsér Róbert publicista mellett.

A liberálisok közleménye szerint az MLP egy 21. századi, információs technológián alapuló világváros megteremtésének programját kínálja a választóknak. Terveik között a főváros közigazgatásának és infrastruktúrájának digitalizálása, a városi szolgáltatások fejlesztése, a tömegközlekedés korszerűsítésére, a kulturális élet sokszínűségének megőrzése, a fenntarthatóság megteremtése, a természeti értékek erősebb védelme, a zöldfelületek nagyarányú bővítése kapott fontos szerepet.

A Liberálisok célja, hogy megszólítsák és bevonják a fiatalokat Budapest jövőjének tervezésébe és kialakításába. A Magyar Liberális Párt a jelenlegi vezetés „elavult és kizárólag a kormányzati érdekeket szem előtt tartó politikájával” szemben kínál alternatívát.

Szerdán derült ki, hogy Tarlós István jelenlegi főpolgármester a Fidesz színeiben jövőre is próbálkozik, továbbá pártoktól függetlenül Puzsér Róbert is indul az önkormányzati választásokon.

A Magyar Hang információi szerint a jövő évi önkormányzati választásokig lesznek még – az esélytelenek nyugalmával induló – ellenzéki jelöltek Tarlós Istvánnal szemben.

Jelöltség és fenntartások – Magyar Hang

Hirdetés

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.