Kezdőlap Belföld Hadházy: A jö...

Hadházy: A jövőnket most lopják el, de még megállítható

Budapesten a Bem térnél volt kedd délután közös ellenzéki tüntetés. A szabadságért, a korrupció ellen! címmel meghirdetett eseményen az Európai Ügyészségért is gyűjtöttek aláírásokat, több standot is felállítottak.

HIRDETÉS

Jeszenszky Géza nem tudott elmenni, de levelet küldött, ezt olvasták fel a rendezvényen, amely a Himnusszal kezdődött. Nem tartja helyesnek, ha pártrendezvény van a nemzeti ünnepen, igaz, azt sem, ha kormánypropaganda van – írta levelében. Hozzátette: 1956-ban a demokrácia, a jogállam tekintetében nemzeti egység volt.

1956. október 23-án végérvényesen betelt a pohár és elpattant az a bizonyos húr – mondta Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere. Lehetne sokkal jobb ez az ország – tette hozzá.

Civilek és politikusok szövetsége

Mi továbbra sem engedünk ’48-ból, ’56-ból és ’89-ből sem – mondta Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese. Ma nem pártokból kell több, hanem bátor kezdeményezésekből. Nem arról kell beszélni, hogy ki kivel nem, hanem hogy kivel igen – mondta. Szerinte civilek és politikusok egymásra vannak utalva, újra kell kötniük szövetségüket még a következő választás előtt. „Szövetségben, csak így lesz erőnk, ezt várják tőlünk a ma még reményvesztett milliók” – fogalmazott. Csodák márpedig nincsenek, csak kemény munka van, erőt kell mutatnunk, ahol csak lehet, győzni kell az önkormányzati választásokon.

– Ne várjátok a Messiást, már rég itt van, ti magatok vagytok – ezzel fejezte be beszédét.

– Mi itt sok mindenben egyetértünk, többek között az Európai Ügyészséghez való csatlakozásban – így kezdte beszédét Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője. „Európa mi vagyunk és olyan lesz, amilyenné mi tesszük. Orbán a háborút ellenünk viseli, a magyarok ellen” – fogalmazott.

Magyar Hang – A Túlélő Magazin

Korrupcióellenes tüntetés a Bem téren

Az uniós választásnak a szokásosnál is nagyobb tétje lesz, az is, hogy hányan lesznek orosz zsoldban, akik az unió meggyengítésén fáradoznak – mondta. Szerinte tanulni kell az eddigi eredményekből, egy út van, az együttműködés útja, hogy ne adjunk az eddiginél és nagyobb felhatalmazást Orbánnak és Putyinnak Európa elrablásához.

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja szerint a hatalom magára hagyta Magyarországot, ezért egymásra kell vigyáznunk. Így tettek 1956-ban is az emberek, és már nem féltek egymásnak elmondani, hogy gyűlöletből, félelemből nem épül jövő. Ez nem a családok éve, legfeljebb a kilakoltatott családoké – mondta.

A Momentum a következő hónapokban teljes országos szervezetével támogatni fogja Hadházy Ákos petícióját – mondta Donáth Anna, a Momentum elnökségi tagja. „Most kell áttörnünk az apátia falát, most kell üzennünk: Mi Európához akarunk tartozni” – fogalmazott.

„Mi, akik itt állunk, modern európai jövőt akarunk itt Magyarországon. És nme adjuk a jövőnket” – ezzel zárta beszédét.

A mi pénzünk! Unjuk a lopást! Nem hagyjuk! – skandáltatta a közönséggel Tarnay Kristóf Ábel, a diáktüntetések egyik korábbi felszólalója és szervezője.

Hiteles és meggyőző alternatívát kell nyújtani a Fidesz ingadozó szavazóinak – mondta Lukácsi Katalin. A NER bukását aktív ellenzékiek fogják elhozni. Ne féljünk – üzente.

A korlátlanul ellopható uniós pénzt könnyebb megállítani, mint az orosz tankokat

Hadházy Ákos azzal kezdte, hogy megköszönte mindenkinek, aki aláírta az ívet. „Október 23. a remény ünnepe” – fogalmazott. Majd felsorolta azokat, akik az uniós pénzekkel jól járnak. „Akar a fene bevándorlóországot” – mondta a kormányzati propagandára utalva.

Nem kell beletörődnünk. Ezt a korlátlanul ellopható uniós pénzt könnyebb megállítani, mint az orosz tankokat. Ehhez kell az Európai Ügyészség. Minden erős hadsereg szétszéled, ha elfogy az utánpótlás, vagyis ha megszűnik a pénz. Az egymillió aláírás térdre fogja kényszeríteni a kormányt, meg fog hátrálni és csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez.

Hadházy szerint össze lehet gyűjteni az egymillió aláírást. Miért ne lennne – kérdezte. „Most kell elkezdeni dolgozni, most kezdődik a munka.” „Siránkozás helyett munkaidő van.” Talán nincs forradalmi hangulat, de tapintható az elégedetlenség. Ezt egyenként be kell gyűjteni. És el kell mondani mindenkinek, hogy mi az igazság – tette hozzá.

A mai kormánynál az az értékmérő, hogy ki tud többet lopni – mondta. Bejelentette, hogy csatlakoznak a devizahitelesekhez is, ezért egy másik ívet is aláíratnak, a kilakoltatások leállításáért.

A jövőnket most lopják el, de még megállítható – fogalmazott és arra buzdított mindenkit, hogy írja alá az ívet és segítsen a gyűjtésben.

Minden hazug rezsim fő fegyvere a propaganda és a néphülyítés. Egyszer sem számoltak be az aláírásgyűjtésről eddig – mondta. Este hét órára az MTV Kunigundi úti székháza elé hirdettek tüntetést, pont ezért. „Aki a rendszer lényege ellen akar tiltakozni, jöjjön, hogy ne tudják eltitkolni”.

„Csapataink harcban állnak”

Az Unió olyan helyzetben van most, hogy tud is segíteni – mondta Márki-Zay Péter. „Ne legyünk többé következmények nélküli ország, csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez!” Hozzátette: ezen a pódiumon az egységet képviselték. „Csak egymással összefogva győzhetjük le a pártállamot.” Hódmezővásárhelyen ma a fideszes szavazóknak is csak a Fidesztől kell félniük – tette hozzá.

Márki-Zay szerint nagyon nehéz küzdelem áll előttünk, de nem reménytelen. Minden településen egy jelölt kell a Fidesszel szemben.

Ma van internet és nincsenek orosz tankok – ezzel biztatta a megjelenteket. „A mi feladatunk, hogy erőt mutassunk” – emelte ki. Minden hős, aki közéleti szerepet vállal, egy nappal megrövidíti a zsarnokságot. Minden mártír, akit kirúgnak, százaknak nyitja fel a szemét. Hozzátette: szükség van hősökre és sajnos mártírokra is. Majd Nagy Imrétől idézte: Csapataink harcban állnak.

Velünk van Európa és velünk van a Jóisten is – mondta, beszédét pedig azzal fejezte be, hogy együtt egy olyan országot fogunk építeni, ami valóban mindenki Magyarországa lesz.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,158lájkolóTetszik
1,595követőKövetés
13,838feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Karanténba zárva – Magyar Hang-ajánló

Orbán Viktor és a Néppárt, Éger István-, Szalma Botond- és Zoboki Gábor-interjú, mitrovicai riport, 44 év után új polgármestert választ Ibrány. Keresse a friss számot!

Kiemelt cikkek