A tévészékház előtt tüntettek, zúgott a „lakájmédia” és az „Orbán, takarodj!”

Tüntetők az MTVA székháza előtt (fotó: Magyar Hang) Tüntetők az MTVA székháza előtt (fotó: Magyar Hang)

Az MTVA Kunigundi úti székházánál tüntetett kedd este a Jobbik és Hadházy Ákos ellenzéki tüntetésének résztvevői. Néhányan onnan a Fidesz lendvay utcai székházához mentek.

Hirdetés

A Jobbik ért előbb a Kunigunda útjára, az MTVA székháza elé kedd délután öt óra körül.

A Jobbik képviselői az MTVA munkatársait mától nem tekintik újságírónak – jelentette be Mirkóczki Ádám. Nem fognak kérdésekre válaszolni.

„Ezeket a csatornákat tilos nézni” – fogalmazott. – Elég volt a közszolgálatiság álcája mögé bújtatott Fidesz-propagandából! – tette hozzá.

Rendőrök a Kunigunda útján (Fotó: Magyar Hang)
Rendőrök a Kunigunda útján (Fotó: Magyar Hang)

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke úgy kezdte, hogy deja-vu érzése van, hasonló a helyzet, mint 2006-ban volt. Hozzátette: most is egy olyan hatalommal állnak szemben, aki éjjel-nappal hazudik. Szerinte szolgák dolgoznak ebben az épületben, akiket még a saját gazdájuk is lenéz.

„Aki ellenzékiként mostantól bemegy oda, az nem ellenzéki, hanem asszisztál az Orbán-rendszerhez – fogalmazott. – Ez legyen figyelmeztetés az Enyveskezűnek, hogy kezd elfogyni a magyarok türelme.”

Mirkóczki Ádám az MTVA székháza előtt (Fotó: Magyar Hang)
Mirkóczki Ádám az MTVA székháza előtt (Fotó: Magyar Hang)

„Orbán, takarodj!, Mocskos Fidesz! Orbán-szolgák!” Ezeket skandálták.

A beszédek negyed hét után befejeződtek, de a tüntetők maradtak.

A rendőrök elkezdtek igazoltatni.

Füstgránát
Füstgránát

A jobbikosok elkezdték fölmatricázni a székház elé felállított MTVA-s logókat.

Közben zúgott az „Orbán, repülj!” és az „Elvesztette közpénz-jellegét!”, valamint a Soros-migráns-Brüsszel, gagyitévé nem kell!”

Körülbelül száz rendőr lehetett a helyszínen.

Magyar Hang – A Túlélő Magazin

A Jobbik is akciózik a köztévénél

A Híradó.hu-n háromnegyed hétkor még nem volt hír arról, hogy tüntetés lenne a székház előtt.

Jakab  Péter, a Jobbik szóvivője arról beszélt, hogy nem érti, hogy miért van itt ennyi rendőr. „Hiszen kétharmaddal nyert a Fidesz” – itt csak ünneplők lehetnének. Százötven sajtóperen vagyunk túl, világrekorder a Jobbik – mondta.

– Követeljük, hogy fejezzék be az államilag támogatott fake news gyártást – fogalmazott Jakab Péter. A propagandisták, bértollnokok forduljanak vissza erről az útról, mert a nép igazságérzete előbb-utóbb mindenkit utolér – mondta.

A székházat közben rendőrsorfal vette körbe. Néhányan tojással dobálták meg az épületet.

Az M1-en Orbán Viktor délutáni beszédét ismételték, miközben kint tüntettek.

Közben megérkeztek Hadházy Ákosék.

Ezek a rendőrök azt mutatják, hogy félnek – mondta Hadházy Ákos. – Fogunk még ide jönni, hiszen ez a rendszer lényege. Az erőből értenek, de megpróbáljuk jogi úton is kikényszeríteni a változásokat – tette hozzá.

Az előző választás egy elcsalt választás volt – emelte ki. Hozzátette: a rendszer jelképénél vagyunk.

Nagy Navarro Balázs is beszédet mondott, aki 2011-től éhségsztrájkot folytatott itt, négy éven át tiltakoztak. „Nem mentünk haza, ez Kunigunda példája” – fogalmazott. Majd egy perc csendet kért az ’56-os hősök emlékére.

– Ennek az épületnek a gazdája nem itt van, itt azok vannak, akik kiszolgálják ezt a hatalmat. Ezt addig tehetik meg, amíg ti hagyjátok – mondta Nagy Navarro.

– A politika addig lesz a hatalom játékszere, amíg hagyjátok. Ennek a hatalomnak jó lenne az erőszak, de az erőtől fél – mondta. Kiemelte, hogy bár sok év alatt, de minden pert megnyertek, ezért ki kell állni a független bíróságért.

Nagy Navarro arról is beszélt, hogy a legkisebb falvakba is el kell menni, és kiállni az emberek mellett, akiket a hatalom támad. Hogy változás legyen, mindenki összefogás kell – mondta, majd arra kérte a tüntetőket, hogy fordítsanak hátat „ennek a propagandagyárnak”.

– Egy dologtól félnek ezek, a felelősségre vonástól, ami előbb vagy utóbb be fog következni – mondta Nagy Navarro.

Hadházy Ákos azt üzente ezután, hogy még vissza fogak ide jönni. És nagyon kíváncsi rá, hogy a híradóban benne lesz-e, hogy az Európai Ügyészségért tüntettek. – Békével jöttünk, békével menjünk el – üzente a megjelenteknek, majd közösen elénekelték a Szózatot.

A rendezvény véget ért, a tömeg elindult a helyszínről.

Hirdetés

A jobbikosok egy része elindult a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz. Nyolc órára meg is érkeztek oda.

A Fidesz-székház elé rendőrsorfal állt, néhány tüntető leült eléjük a földre.

Magyar Hang – A Túlélő Magazin

Tüntetés a Lendvay utcanal

Pár tucat tüntető volt, valamint mintegy húsz újságíró. Mindenkit körbezártak a rendőrök, próbáltak igazoltatni. Majd mindenki megunta, a rendőrök abbahagyták az igazoltatást, a tüntetők pedig elszállingóztak haza.

Rengeteg rendőr maradt a helyszínen, a Lendvay utca le van zárva.

A Jobbik délután a Bródy Sándor utcában tartotta 1956-os rendezvényét, Hadházy Ákosék pedig a Bem téren.

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.