HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Nem aktuális...

„Nem aktuális” kérdések – letiltotta lapunknak adott interjúját Kiss-Rigó László

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Interjút adott a Magyar Hangnak, később azonban letiltotta annak közlését Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke. A katolikus főpásztor mindezt sajtófőnökén keresztül közölte lapunkkal azt követően, hogy átolvasásra elküldtük a beszélgetés szerkesztett, szöveghű leiratát.

„A főpásztor jelenleg nem tartja aktuálisnak az ön által megfogalmazott kérdéseket, így az ezekre adott válaszok közléséhez nem járul hozzá”

– áll a Püspöki döntés tárgymegjelölésű válaszban. A levélben nyomatékosítják: a püspök kéri, hogy az interjú ne jelenjen meg a Magyar Hangban. Kiss-Rigó László sajtófőnökén keresztül közölte azt is, hogy nem zárkózik el attól, hogy a későbbiekben visszatérjünk a kérdésekre.

Ezt követően afelől érdeklődtünk, hogy a püspök milyen eseményekre számít a közeli, vagy távolabbi jövőben, amelyek az interjúban elhangzott kérdéseket számára is aktuálissá teszik. Válasz azonban mindeddig nem érkezett.

Hiába próbálkozunk, kizártak a Kormányinfóról – Magyar Hang

A nagyságos kormánytagok és fideszes politikusok nem válaszolnak az újságíróink által feltett kérdésekre, sőt be sem engednek a Kormányinfóra.

HIRDETÉS

Az október 25-én Szegeden, a püspöki palotában készült interjú alkalmával Kiss-Rigó Lászlót egyebek között arról kérdeztük,

  • volt-e kísérlet ügynöki beszervezésére;
  • hol tart a katolikus egyház az ügynökmúlt feltárásában és feldolgozásában;
  • melyek a magyar társadalom legégetőbb problémái;
  • szóvá teszi-e Orbán Viktornak, ha a kormány politikája nem felel meg a keresztény értékrendnek;
  • Mi szüksége van a jelenleg az NB III-ban remeklő Szeged 2011-nek nyolcezres stadionra;
  • van-e állandó belépője a felcsúti Pancho Aréna VIP-páholyába, ahol a NER-lovagok is kvaterkáznak?

Mindezek mellett szóba került a hódmezővásárhelyi esperes Márki-Zay Péter elleni nyílt kiállása, Orbán Viktor kormányfőhöz és Hernádi Zsolt Mol-vezérhez fűződő barátsága, valamint az a látszat, hogy nem csak a katolikus egyháznak, hanem a Nemzeti Együttműködés Rendszerének is a püspöke.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,479követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ketten haltak meg a koronavírus miatt vasárnapra

9 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 3876 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.