HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nincs szakáll...

Nincs szakállviselési engedélye Czeglédy Csabának

HIRDETÉS

Borostát növesztett, és a párnája is rossz helyen volt, ezért a büntetés-végrehajtás elővette Czeglédy Csabát – számolt be a bizarr eljárásról a HVG.hu. Arról már korábban lehetett hallani, hogy a baloldali politikus túl sok könyvet vitt be a zárkájába, és ezért is büntetést kapott. A renitens jogásznak úgy tűnik, semmi sem elég, és még az őt vegzáló bv-tisztnek is a szavába vágott „tiszteletlenül”.

HIRDETÉS

A fegyelmi eljárás októberben indult, miután a több mint egy éve előzetesben lévő Czeglédy arcán borosta kezdett serkenni. A Szegedi Fegyház és Börtön nem hagyta annyiban a dolgot, és a házirendsértés kíméletlen feltárásába fogott. Az ügynek még nincs vége, a másodfokú fegyelmi határozatban új eljárás lefolytatását rendelték el. Problémásnak találták ugyanis, hogy a súlyos kihágást észlelő bv-tisztnek csak a jelentését vették figyelembe, őt magát viszont nem hallgatták meg. A fegyelmi lapon pedig megállapították, hogy a jogász-politikus a nyilvántartási fotójához képest több napos borostával lépett a bv-tiszti irodába, így engedély nélkül megváltoztatta a külsejét.

A tiszt szerint ráadásul a rab ágyrendje sem volt megfelelően kialakítva, és azt csak utasításra rendezte el. Ugyanakkor az eljárás során megállapították azért azt is, hogy Czeglédy nem kérte védő kirendelését, együttműködő magatartást tanúsított, és még az éles hangnemet is elismerte. A jogász továbbá kifejtette, hogy a párnája azért volt az ellentétes oldalon, mert a tiszt zárkába lépése előtt a szokásos testhelyzetében olvasott. De utána azért a helyére tette azt.

A súlyos kihágások mellett szinte már eltörpül, hogy Czeglédy ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoznak. A szombathelyi önkormányzat volt szocialista képviselőjét azzal gyanúsítják, hogy az áfát és a személyi jövedelemadót be nem valló, diákmunka-közvetítéssel foglalkozó céghálózatot alakított ki 2011 és 2017 között.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,084lájkolóTetszik
2,661követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Robban a „cigányplutónium” – Magyar Hang-ajánló

Bogdán László-interjú, a Borkai-botrány háttere, nádirtás és ingatlanbiznisz a Balatonnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az ellenzék a pályán van

A mostani választás üzenete egyértelmű: a történelem Magyarországon sem ért véget, a Fidesz verhető, az Orbán-rendszer sebezhető.