HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „A magyar dik...

„A magyar diktátort meg Macedóniában bújtatják majd?” – tüntettek a BM előtt

HIRDETÉS

Rövid, de hangos akciót szervezett a Jobbik csütörtök este, így tiltakoztak amiatt, hogy jelenleg is Magyarországon rejtőzködik és menedékjogot kért a hazájában börtönre ítélt volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki. A párt ifjúsági tagozatának néhány tagja a Belügyminisztérium fővárosi épületéhez vonult, ott volt több jobbikos országgyűlési képviselő is. Egyikük, Bana Tibor a tüntetésen elképesztőnek nevezte, hogy a magyar kormány „politikai elvbarátjának” lehetőséget adott arra, hogy Magyarországra jöhessen, „ilyen módon próbálják őt megmenteni”.

Magyar Hang – A Túlélő Magazin

A Jobbik akciója a Belügyminisztérium előtt a macedón ex-miniszterelnök miatt

HIRDETÉS

A politikus a Magyar Hang kérdésére később felháborítónak nevezte, hogy egy korrupt politikust, egy korrupt bűnözőt Magyarországon kívánnak rejtegetni. Megfogalmazása szerint elképesztő, hogy Orbán Viktor az üggyel kapcsolatos kérdésekre azt mondta, hogy a jogászokhoz kell fordulni, „miközben valójában arról van szó, hogy a korrupt haverját Magyarországon kívánja segíteni”. A Jobbik ezért – mint mondta – mindent meg fog tenni, hogy felhívja minél többek figyelmét az ilyen eseményekre és a nemzeti ellenállás jegyében kiállnak ilyen alkalmakkor.

„Orbán Viktor illegális bevándorlót bújtat” – plakátok jelentek meg Budapesten – Magyar Hang

További részletek láttak napvilágot az elítélt macedón miniszterelnök szökéséről. A magyar diplomácia nyakig benne lehet az ügyben.

A rövid flashmob alatt néhány rendőrt lehetett látni a BM épületének ajtajában, de csak nézték a történteket, nem avatkoztak a közbe. A jobbikosok közben azt skandálták többek között, hogy „Orbán takarodj, vidd a korrupt a haverod”, transzparenseiken pedig olyan feliratok voltak láthatók, mint például „A magyar diktátort meg Macedóniában bújtatják majd?”. A tábláikat egyébként az akció végén otthagyták a Belügyminisztérium épületének bejáratánál.

HIRDETÉS

Az Albániából származó legfrissebb hírek szerint Gruevszkit a magyar nagykövetség autójával vitték át a macedón-szerb határon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,974lájkolóTetszik
2,422követőKövetés
16,841feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán hamis mítoszt épít – Magyar Hang-ajánló

Németh Miklós- és Gémesi György-interjú; megszólal a „kutyagyilkos bisztró” pultosa; gyerekkönyvmelléklet; vajteszt. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Püspökké szentelték Marton Zsoltot

Felszentelték és beiktatták főpásztori hivatalába Marton Zsoltot. A budapesti Központi Papnevelő Intézet rektora Beer Miklóst váltja a váci egyházmegye élén.

Savazz rá

A vizsga