HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „A magyar dik...

„A magyar diktátort meg Macedóniában bújtatják majd?” – tüntettek a BM előtt

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Rövid, de hangos akciót szervezett a Jobbik csütörtök este, így tiltakoztak amiatt, hogy jelenleg is Magyarországon rejtőzködik és menedékjogot kért a hazájában börtönre ítélt volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki. A párt ifjúsági tagozatának néhány tagja a Belügyminisztérium fővárosi épületéhez vonult, ott volt több jobbikos országgyűlési képviselő is. Egyikük, Bana Tibor a tüntetésen elképesztőnek nevezte, hogy a magyar kormány „politikai elvbarátjának” lehetőséget adott arra, hogy Magyarországra jöhessen, „ilyen módon próbálják őt megmenteni”.

Magyar Hang – A Túlélő Magazin

A Jobbik akciója a Belügyminisztérium előtt a macedón ex-miniszterelnök miatt

A politikus a Magyar Hang kérdésére később felháborítónak nevezte, hogy egy korrupt politikust, egy korrupt bűnözőt Magyarországon kívánnak rejtegetni. Megfogalmazása szerint elképesztő, hogy Orbán Viktor az üggyel kapcsolatos kérdésekre azt mondta, hogy a jogászokhoz kell fordulni, „miközben valójában arról van szó, hogy a korrupt haverját Magyarországon kívánja segíteni”. A Jobbik ezért – mint mondta – mindent meg fog tenni, hogy felhívja minél többek figyelmét az ilyen eseményekre és a nemzeti ellenállás jegyében kiállnak ilyen alkalmakkor.

„Orbán Viktor illegális bevándorlót bújtat” – plakátok jelentek meg Budapesten – Magyar Hang

További részletek láttak napvilágot az elítélt macedón miniszterelnök szökéséről. A magyar diplomácia nyakig benne lehet az ügyben.

HIRDETÉS

A rövid flashmob alatt néhány rendőrt lehetett látni a BM épületének ajtajában, de csak nézték a történteket, nem avatkoztak a közbe. A jobbikosok közben azt skandálták többek között, hogy „Orbán takarodj, vidd a korrupt a haverod”, transzparenseiken pedig olyan feliratok voltak láthatók, mint például „A magyar diktátort meg Macedóniában bújtatják majd?”. A tábláikat egyébként az akció végén otthagyták a Belügyminisztérium épületének bejáratánál.

Az Albániából származó legfrissebb hírek szerint Gruevszkit a magyar nagykövetség autójával vitték át a macedón-szerb határon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,564lájkolóTetszik
3,459követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mostoha

Valótlanul állítottuk, hogy családunkban minden rendben van. A valóság ezzel szemben az, hogy semmi sem volt rendben.