Kezdőlap Belföld Már 270 ezren...

Már 270 ezren írtak alá az Európai Ügyészséghez való csatlakozásunkért

Jelenleg legalább 270 ezer összegyűjtött aláírásnál tart a Hadházy Ákos által indított „Ne hagyjuk büntetlenül!” nevű akció – közölte az Index. A független országgyűlési képviselő által kezdeményezésére egymillió magyar állampolgár aláírását akarják összegyűjteni, ezzel akarják rákényszeríteni az Orbán-kormányt, hogy csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

HIRDETÉS

Hadházy Ákos elmondta, hogy bizakodó, mert másfél hónapja gyűjtenek, a pártok pedig igazából bő két hete kezdték el. A politikus szerint az ellenzéki pártoktól eddig 50 ezer aláírást kapott. Úgy látja, lényegében minden párt gyűjt, a Jobbik is beállt a kezdeményezés mögé, az LMP-től nem kapott eddig egyedül, bár a képviselő korábbi pártja többször beszélt arról, hogy ők is támogatják az akciót.

A NER-t nem tankok tartják fenn, hanem az uniós pénz – Magyar Hang

Három a magyar Hadházy Ákossal

A most közölt számnál akár több aláírás is összejöhetett már, mert Hadházy szerint mindig vannak olyan esetek, hogy valaki civilként gyűjti a környezetében. A napokban is kapott postán száz aláírást egy kétszáz fős faluból, Zalaszentbalázsról.

Közben nehezített pályán dolgoznak, mert a politikus elmondása szerint két parlamenti képviselővel (az LMP-s Hohn Krisztinával, és a párbeszédes Kocsis-Cake Olívióval) tartottak volna egy lakossági fórumot Sopronban, le is foglalták a helyszínt, majd a tulajdonos váratlanul közölte, hogy mégsem ad teret az eseménynek, mert az politikai rendezvény.

Hadházy Ákos: Ők sokkal jobban félnek – a teljes interjú

Huszonkét ország számára nem merült fel szuverenitási kérdés az Európai Ügyészség kapcsán, egyedül Magyarország és Lengyelország említett ilyet. A teljes interjú.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,224lájkolóTetszik
1,357követőKövetés
12,932feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem várok elégtételt” – Magyar Hang-ajánló

Idei nyolcadik számunk jelenik meg február 22-én, pénteken. Keressék a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Kiemelt cikkek