HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Rárepül az el...

Rárepül az ellenzék a szakszervezetek tüntetésére

HIRDETÉS

Egyre több munkavállalói érdekképviselet és az MSZP-Párbeszéd is jelezte csatlakozását a Magyar Szakszervezeti Szövetség hétvégi demonstációjához. Ujhelyi Istvánék sárgamellényes pózolásra használják ki az alkalmat.  

HIRDETÉS

Népszavazást is kész kezdeményezni az MSZP-Párbeszéd szövetség, hogy megakadályozza a munkatörvénykönyvének munkaidő-beosztással kapcsolatos módosítását. Az ellenzéki pártok szerint a törvénymódosítás a hatnapos munkahét, a kommunista szombatok bevezetését jelenti.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezető szerdai sajtótájékoztatóján azt ismeglebegtette – írja az Index –, hogy szerinte a kormány a törvénytervezetmiatt titkos paktumot köthetett a multinacionális cégekkel. A munkaerőhiányt úgy akarják orvosolni, hogy a magyar munkásokat még több munkára kényszerítik – mondta.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány állításával szemben a túlmunka vállalása nem lesz önkéntes, hiszen a már most is kiszolgáltatott dolgozóknak nem lesz majd választásuk, követniük kell a munkaadó érdekét.

Az ellenzéki pártok bejelentették csatlakozásukat a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) által december 8.-ára meghirdetett demonstációra is. Az MSZP a közölt egy fotót, amelyen Ujhelyi István, Tóth Bertalan és Karácsony Gergely baloldali politikusok pózolnak sárga láthatósági mellényben, ezzel is utalva az eredményeit tekintve sikeres – ám utcai csetepaték által kísért – párizsi megmozdulásokra. 

Az ellenzéki keménymag: Ujhelyi István, Tóth Bertalan és Karácsony Gergely arra buzdít, hogy mindenki sárga mellényben menjen tüntetni. Ellopják a show-t?

Az MSZSZ egyébiránt szombaton 10 órára hirdette meg demonstrációját, amelynek keretében a fővárosi Jászai Mari térről a Kossuth térre vonulnak. A szervezőkhöz csatlakozott az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, majd a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) tagszervezeteként.

„A PSZ szolidáris mindazokkal, akiket hátrányosan érint a Munka törvénykönyvének tervezett módosítása. Az elrendelhető akár évi 400 órányi többletmunkát, a munkaidőkeret megemelését, a túlórák kifizetésének elhúzódását elfogadhatatlannak tartja a PSZ, ezért tiltakozásképp részt vesz ademonstráción” – írták keddi közleményükben.

Hétfőn derült ki, hogy a kormány érdemben mégsem enged a munkavállalói érdekképviseletek kérésének, és a jelenlegi 250-ről 400 órára növeli az éves túlórakeret. Marad az az elképzelés is, hogy a mostani egy helyett hároméves időszakra növekszik a túlórabérek elszámolására rendelkezésre álló idő. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,429lájkolóTetszik
2,014követőKövetés
15,286feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Vadászidény – Magyar Hang-ajánló

EP-választási körkérdés, Szalai Kriszta-interjú, törökszentmiklósi riport, igazolták a kettős élelmiszer-minőséget, a Strache-ügy hatása – itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Válasszunk okosan!

A miniszterelnök alkotmányos korlátokat a gyakorlatban légiesítő túlhatalmának korlátozása nemzeti érdek. Ennek szerény eszköze az ellenzékre leadott szavazat.

Merre tovább, Európa?

Mint Orbáné