Kezdőlap Belföld Kivonult az e...

Kivonult az ellenzék a „rabszolgatörvény” vitájáról

Felsorakozott az országgyűlési őrség is, miközben az ellenzék a „rabszolgatörvény” megszavazását kívánta akadályozni. Előbb rekordmennyiségű módosítóval akartak obstruálni a pártok, de persze ez rögtön nem jött be. Meg is kezdődött a szokásos ügymenet: az ellenzékiek szólni kívánnak, Kövér László viszont leint mindenkit.

HIRDETÉS

Az ellenzék sípolásba kezdett, mire a házelnök közölte, „orvosi ügyelet” áll rendelkezésre az ülés alatt. Ha nem mennének maguktól, hát majd ő kitessékeli őket. Nem sokkal három előtt ki is zárta az MSZP-s Varga Lászlót az ülésről, de a döntést Kövér szerint elég csak a vita végén megszavaztatni. A többség végül rábólintott a döntésre, miközben az ellenzék folyamatos bekiabálásokkal, sípolással fejezte ki egyet nem értését. Hiába.

Korábban beadtak több mint 2800 módosító indítványt, amelyekről egyenként kellett volna dönteni, ám a Fidesz összehívta az igazságügyi bizottságot és megszavazta, hogy egyben lehessen szavazni minden módosítóról.

Az MSZP-s Burány Sándor felvetette, ellenzékben bezzeg a Fidesz is próbálkozott még obstrukcióval, most viszont a párt nem akar dolgozni. Kocsis Máté ezzel szemben úgy vélte, 2900 szavazás nem tekinthető munkának, az ellenzék pedig szerinte hisztériát kelt. Három után nem sokkal aztán azonnali házbizottsági ülést kezdeményeztek, tisztázandó, mi történik az ülésen. Ügyrendi javaslat végül nem született, és bár Tordai Bence egyenesen új levezető elnököt akart, Kövér nyilván közölte, hogy őt nem szabad bírálni. Z. Kárpát Dániel interpellálta volna a miniszterelnököt, aztán inkább visszavonta, majd az ellenzéki képviselők egyszerűen kivonultak az ülésteremből.

Fél háromkor pedig közös sajtótájékoztatót tartottak az ellenzékiek.

Vadai Ágnes szerint Kövér erőszakkal akarta volna eltávolíttatni az ellenzékieket, ezért sorakoztatta fel a parlamenti őrséget a vita alatt. Káoszba fulladt az ülés – mondta Keresztes László Lóránt, ő kezdeményezte a Házbizottság ülését, mert nem lehetett követni, mi zajlik az ülésen. 

Az ellenzék ezután nagyrészt hazament. A Mi Hazánk politikusai azért maradtak, Volner János pedig fel is szólalt a Parlamentben. 

Magáról a törvényről szerdán szavazna a parlament.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,973lájkolóTetszik
1,550követőKövetés
13,634feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek

Elkapták az utrechti lövöldözőt

Három ember meggyilkolásával gyanúsítják a török férfit.

Kihűlt szív

Elhunyt Baló György