HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Gulyás Gergel...

Gulyás Gergely: Soros szervezeteinek kitartottjai erőszakosan léptek fel

HIRDETÉS

Idén utoljára tartott Kormányinfót Gulyás Gergely miniszter. A Magyar Hang most sem kapott rá meghívót, korábbi jelentkezéseinket pedig válaszra se méltatták. Ezért a hvg.hu tudósítása alapján adunk tájékoztatást.

HIRDETÉS

A szerdai botrányos ülésről Gulyás elmondta, hogy a kormány úgy gondolja, szomorú és példátlan dolgok történtek szerdán a Házban. „Még úgy is, hogy az egész ellenzék nevetségessé tette magát” – fogalmazott a miniszter. A Fidesz – Gulyás szerint –  ezzel szemben megőrizte a saját és a magyar Országgyűlés méltóságát is. Gulyás álláspontja szerint érdemi vita nem merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy bármi szabálytalan és jogellenes dolog történt volna a parlamentben.

“Slave law” passes in the hungarian parliament, while all hell breaks loose. Possibly the very last days of hungarian parliamentarism as we know it. #hungary #parlament #government #politics #fascism #documentary #némethszilárd #orbanviktor #áderjános

20 Likes, 2 Comments – Bankó Gábor (@bankogabor) on Instagram: “”Slave law” passes in the hungarian parliament, while all hell breaks loose. Possibly the very last…”

A miniszter a szerdai események tapasztalataiból azt szűrte le, hogy kiderült, jó a Házszabály, ezért nem fognak módosítani rajta. Az utcán történtekről a miniszter azt mondta, alkotmányos alapjog a tüntetés, de ezt békés keretek között kell gyakorolni. Gulyás „törvénytelennek” minősítette a szerda esti spontán szerveződött tiltakozó megmozdulásokat.

Botrányos ülésen szavazta meg a Fidesz a rabszolgatörvényt, az ellenzék csalást kiált, Orbán Viktor elégedett | Magyar Hang

Az ellenzék szerint szabálytalan volt a törvények mai elfogadása, mert ellenőrizhetetlen, hogy ki szavazott.

HIRDETÉS

Soros György szervezeteinek kitartottjai erőszakosan léptek fel a rendőrökkel szemben, ami bűncselekmény – tette hozzá. Isten óvja Magyarországot a keresztényellenes megnyilvánulásoktól – fogalmazott. A HVG tudósítója szerint a miniszter a Kossuth téri karácsonyfát körülvevő szánkó-kordonra és a rigmusokra gondolhatott.

A rabszolgatörvény ellen tüntetőkkel szemben alkalmazott rendőri fellépést törvényesnek és arányosnak tartotta a miniszter. Elmondta, 34 embert állítottak elő szerdán, 20 személyt garázdaság, 5 embert lopás miatt, a többieket egyéb ok miatt. 5 rendőr megsérült.

A Fidesz megőrizte az Országgyűlés méltóságát is Gulyás szerint. Arról, hogy Orbánnak két testőre is bement az ülésterembe, azt mondta, Orbán védett személy, a szerdai események pedig indokolták azt, hogy a testőrök bementek a patkóba. „Utána igyekeztünk mi átvenni a TEK-es feladatokat” – jelentette ki Gulyás. Ráadásul – Gulyás szavai szerint – Orbán azt mondta, képes megvédeni magát. Gulyás azt mondta, nem tervezik lezárni a Kossuth teret, még akkor sem, ha egyesek láthatóan bűncselekményeket valósítanak meg.

Könnygázt is bevetett a rendőrség a tüntetők ellen a Parlament előtt | Magyar Hang

Éjfélre kiszorították a tüntetőket a Kossuth térről. Előtte voltak a Fidesz-székháznál és egy időre két hidat is lezártak. Csütörtök délutánra is tüntetést hirdettek.

Gulyás felsorolta az elfogadott törvényeket, feláll a közigazgatási bíróság, amit Gulyás szerint siker, a miniszter továbbra is látja a jogállami garanciákat, a bírák fizetésemeléséről is szólt, a mai fizetéseket méltatlannak nevezte. Gulyás elmondta, hogy az ápolónők, a honvédelmi és rendészeti dolgozók, valamint a központi közigazgatásban dolgozók bérét is megemelik a jövőben.

Gruevszki szökött macedón exminiszterelnök kiadatásáról Gulyásnek nem volt információja, a kiadatásáról bíróságok dönthetnek.

HIRDETÉS

A kormány szomorú az EP azon döntése miatt, ami a migránsvízum kiadásáról döntött, ez Gulyás szerint azt jelenti, hogy az EP megpróbálja megkönnyíteni a menekültek érkezését. „Ez növeli a terrorveszélyt” – mondta Gulyás.

Emelkedni fog a minimálbér jövőre, bár azt nem mondta meg Gulyás, pontosan mennyivel.

Fleck Zoltán: Ez egy teljesen elszabadult, kontroll nélküli jogalkotás | Magyar Hang

A jogszociológus szerint Áder Jánosnak vissza kellene küldeni a rabszolgatörvényt, az Alkotmánybíróságnak pedig meg kellene semmisíteni.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a magyar kormány kifejezte szolidaritását a strasbourgi terrortámadás után.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,527lájkolóTetszik
2,558követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egyre kevesebb a fiatal a nyugdíjpénztárakban

35 éves korig a fiatalok egy részében fel sem merül, hogy mi lesz nyugdíjas korukban, vagy arra számítanak, hogy majd az állami nyugdíjból megélnek.