HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Gulyás Gergel...

Gulyás Gergely: Soros szervezeteinek kitartottjai erőszakosan léptek fel

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Idén utoljára tartott Kormányinfót Gulyás Gergely miniszter. A Magyar Hang most sem kapott rá meghívót, korábbi jelentkezéseinket pedig válaszra se méltatták. Ezért a hvg.hu tudósítása alapján adunk tájékoztatást.

A szerdai botrányos ülésről Gulyás elmondta, hogy a kormány úgy gondolja, szomorú és példátlan dolgok történtek szerdán a Házban. „Még úgy is, hogy az egész ellenzék nevetségessé tette magát” – fogalmazott a miniszter. A Fidesz – Gulyás szerint –  ezzel szemben megőrizte a saját és a magyar Országgyűlés méltóságát is. Gulyás álláspontja szerint érdemi vita nem merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy bármi szabálytalan és jogellenes dolog történt volna a parlamentben.

“Slave law” passes in the hungarian parliament, while all hell breaks loose. Possibly the very last days of hungarian parliamentarism as we know it. #hungary #parlament #government #politics #fascism #documentary #némethszilárd #orbanviktor #áderjános

20 Likes, 2 Comments – Bankó Gábor (@bankogabor) on Instagram: “”Slave law” passes in the hungarian parliament, while all hell breaks loose. Possibly the very last…”

A miniszter a szerdai események tapasztalataiból azt szűrte le, hogy kiderült, jó a Házszabály, ezért nem fognak módosítani rajta. Az utcán történtekről a miniszter azt mondta, alkotmányos alapjog a tüntetés, de ezt békés keretek között kell gyakorolni. Gulyás „törvénytelennek” minősítette a szerda esti spontán szerveződött tiltakozó megmozdulásokat.

HIRDETÉS

Botrányos ülésen szavazta meg a Fidesz a rabszolgatörvényt, az ellenzék csalást kiált, Orbán Viktor elégedett | Magyar Hang

Az ellenzék szerint szabálytalan volt a törvények mai elfogadása, mert ellenőrizhetetlen, hogy ki szavazott.

Soros György szervezeteinek kitartottjai erőszakosan léptek fel a rendőrökkel szemben, ami bűncselekmény – tette hozzá. Isten óvja Magyarországot a keresztényellenes megnyilvánulásoktól – fogalmazott. A HVG tudósítója szerint a miniszter a Kossuth téri karácsonyfát körülvevő szánkó-kordonra és a rigmusokra gondolhatott.

A rabszolgatörvény ellen tüntetőkkel szemben alkalmazott rendőri fellépést törvényesnek és arányosnak tartotta a miniszter. Elmondta, 34 embert állítottak elő szerdán, 20 személyt garázdaság, 5 embert lopás miatt, a többieket egyéb ok miatt. 5 rendőr megsérült.

A Fidesz megőrizte az Országgyűlés méltóságát is Gulyás szerint. Arról, hogy Orbánnak két testőre is bement az ülésterembe, azt mondta, Orbán védett személy, a szerdai események pedig indokolták azt, hogy a testőrök bementek a patkóba. „Utána igyekeztünk mi átvenni a TEK-es feladatokat” – jelentette ki Gulyás. Ráadásul – Gulyás szavai szerint – Orbán azt mondta, képes megvédeni magát. Gulyás azt mondta, nem tervezik lezárni a Kossuth teret, még akkor sem, ha egyesek láthatóan bűncselekményeket valósítanak meg.

Könnygázt is bevetett a rendőrség a tüntetők ellen a Parlament előtt | Magyar Hang

Éjfélre kiszorították a tüntetőket a Kossuth térről. Előtte voltak a Fidesz-székháznál és egy időre két hidat is lezártak. Csütörtök délutánra is tüntetést hirdettek.

HIRDETÉS

Gulyás felsorolta az elfogadott törvényeket, feláll a közigazgatási bíróság, amit Gulyás szerint siker, a miniszter továbbra is látja a jogállami garanciákat, a bírák fizetésemeléséről is szólt, a mai fizetéseket méltatlannak nevezte. Gulyás elmondta, hogy az ápolónők, a honvédelmi és rendészeti dolgozók, valamint a központi közigazgatásban dolgozók bérét is megemelik a jövőben.

Gruevszki szökött macedón exminiszterelnök kiadatásáról Gulyásnek nem volt információja, a kiadatásáról bíróságok dönthetnek.

A kormány szomorú az EP azon döntése miatt, ami a migránsvízum kiadásáról döntött, ez Gulyás szerint azt jelenti, hogy az EP megpróbálja megkönnyíteni a menekültek érkezését. „Ez növeli a terrorveszélyt” – mondta Gulyás.

Emelkedni fog a minimálbér jövőre, bár azt nem mondta meg Gulyás, pontosan mennyivel.

Fleck Zoltán: Ez egy teljesen elszabadult, kontroll nélküli jogalkotás | Magyar Hang

A jogszociológus szerint Áder Jánosnak vissza kellene küldeni a rabszolgatörvényt, az Alkotmánybíróságnak pedig meg kellene semmisíteni.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a magyar kormány kifejezte szolidaritását a strasbourgi terrortámadás után.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,667lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Új közéleti hetilap indult

„A magyar médiából mostanában csupa rossz hírek jöttek, melyik lap zárt be, mely műhelyből küldtek el embereket, ideje volt egy pozitív hírnek is. ”