HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Komcsizás, ná...

Komcsizás, nácizás, sorosozás után családvédelmi akciótervet hirdetett Orbán Viktor

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Népesedéspolitika és nemzeti kérdések – a várakozásoknak megfelelően ezekre a témákra fókuszált vasárnapi évértékelő beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök nyíltan kommunistának és nácinak nevezte ellenzékét. Összefoglaló.

Soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt, újabb kétharmaddal nyertünk, a gazdasági is sikeres volt – ezzel kezdte beszédét Orbán Viktor. A két tényező között van kapcsolat, a vak tyúk is talál szemet, de nem háromszor. Hetedik éve növekszik a gazdaság, ezt nem adták ajándékba, Magyarország mindkettőért keményen megdolgozott – mondta.

Nem mindegy, mennyire kiszámítható keretek között tervezhetik jövőjüket az emberek. A magyarok iparkodnak, hogy legyen mit átadniuk unokájuknak, mi ez, ha nem felemelkedéstörténet. Orbán szerint újra hiszünk a jövőben, ez nagy kincs.

Nemzetünk mintegy tíz év alatt talpra állt, hegymenetbe fordultunk, az ország visszavette a sorsa feletti rendelkezés jogát. Röviden a válaszom a kihívásokra: győzni fogunk – szögezte le a miniszterelnök, amit a jelenlévők tapssal díjaztak. Nem a Fidesznek, hanem az országnak kell győznie. A mai gyerekek jobb életre számíthatnak, mint szüleik. Nem divatos eszméket szolgálunk, hanem azt, hogy az ország fennmaradjon – tette hozzá.

HIRDETÉS

Orbán Viktor munkahelye előtt tüntetnek | Magyar Hang

Folyamatosan frissülő cikkben számolunk be a történésekről. Tartsanak velünk!

Mindenkinek azt kell megkapnia, amire szükségük van. Akiknek jól fut a szekér, azok ne vesszenek el a büroktatikus útvesztőben, ne gátolja őket semmi, cserébe fizessenek tisztességesen adót, adjanak munkát és ne befolyásolják a politikát. Utóbbira adtunk mi is választ – utalt alig burkoltan a Fidesz mögötti korábbi oligarchátus kiiktatására.

Stabil nyugdíj, olcsóbb rezsi, ingyen tankönyv és étkeztetés – lettünk mindenki számára az asztalra valamit. Ne kerteljünk – ismerte el – még mindig sok a szegény, a baloldal szégyene, hogy segéllyel akarta életben tartani őket és elfogadta a megélhetési bűnözés fogalmát. Mi ezzel szemben mindenkinek adtunk esélyt az életre, mondta. Akik nem a gyerekekért, hanem a gyerekeikből akartak megélni, azokkal nem voltunk elnézőek.

Szegénység ellen munkával küzdöttünk, még rengeteg a teendőnk, de a változás már szembetűnő – állította Orbán Viktor. Fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon, mindenkinek lesz munkája, otthona, minden gyereknek bölcsőde, óvoda, iskola. Adott lesz a méltó időskor is, itt mindenkinek jó lesz magyarnak lenni.

Csak talpig úriemberek

Alig negyed órát kellett várni, hogy Orbán vad sorosozásba kezdjen, majd a baloldal és radikális jobb összefogásáról beszélt. A kommunista és náci hagyomány feléledéséről beszélt, valamint Karácsony Gergelyt ekézve azt mondta: szégyen, hogy főpolgármester akar lenni, miután a listázás szerinte nem náci módszer.

Pályakezdő színészek útkereső próbálkozásának nevezte azt, amit az ellenzéki képviselők műveltek az MTVA székházában – ezek a kijelentések kapták a legnagyobb tapsot. – Ellenfeleink talpig úriemberek. Talpig. De onnan fölfelé? – folytatta, a hívek még nagyobb ovációja közepette.

HIRDETÉS

Ezt követően gazdasági sikerekről beszélt, mondván ez alapján is tudnunk kell, hol a helyünk a világban. A lehetséges válság ellenére is legalább két százalékkal meg kell előzze növekedésünk az unió átlagát. A java még csak ezután következik, ígérte.

Nemzetek nélküli világot akarnak, világkormányt eszkábálnának. Eltörölnék hagyományainkat, idegen kultúrákkal árasztanának el minket – kezdett bele a miniszterelnöktől már jól ismert fordulatokba. Az internacináléból tudjuk, sosem nyughatnak. Az új internacionalizmus központja Brüsszel, eszköze a bevándorlás. Bevetésre áll 7 pontos munkatervük, ami alapján egész Európát bevándorlókontinenssé akarják tenni. Gyengíteni akarják a nemzetek határvédelmét, Soros György nyíltan meghirdette, hogy akadály a nemzeti határ. (Orbán ezekben a kérdésekben egyértelműen csúsztat, ilyesmi nem történt és történik.)

Kísérleti betelepedési programokat indítanak Afrikában, bírságot akarnak kiróni azokra, akik nem engedelmeskednek. Súlyos a tét az európai parlamenti választáson, fejtegette. A démoszt, a népet nem lehet kihagyni a demokrácia képletéből, ismételte meg a korában már hangoztatott fordulatot. Akik a bevándorlás mellett döntenek, kevert népességű országokat hoznak létre. Ott új világ veszi kezdetét, ahol folyamatosan zsugorodik a kereszténység aránya. Retúrjegy erről az útról nincs. Nekünk, közép-európaiaknak még megvan az esélyünk, megőrizhetjük hagyományainkat, családunkat.

A képletet ismerjük, most már csak cselekednünk kell, folytatta. Nem törhetnek át, az ingatag kormányzás veszélyes, politikánk szilárd marad, nix uribugri. A holland bizottsági alelnököt, Frans Timmermans-t ezután nyíltan Soros György emberének nevezte.

Családvédelmi intézkedések

Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási kedvezményét. Tízmillió forintos kedvezményes kölcsönben részesülhetnek a 40 alatti nők, akik első házasságukat kötik. A törlesztést gyerekenként három-három évre felfüggesztik, a második után a tőketartozás harmadát elengedik, a harmadik gyerek után az egészet. 

– A csokot kiterjesztik a felújításokra is, egy háromgyerekes család 35 millió forint támogatást kaphat. A vidék számára hamarosan újabb bejelentést tesznek. 
– Bejelentette, hogy a legalább 4 gyermeket vállaló anyák életük végéig mentesülnek az szja-fizetés alól. 
– Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját, 2,5 millió forint támogatás érhető el.
– Három év alatt 21 ezer bölcsődei férőhely jön létre, 2022-re mindenki tudja majd bölcsődébe járatni gyermekét. 
– Bevezetik a nagyszülők számára is a gyedet. 
– A jelzáloghitelekből a második gyerek születésekor egymilliót, a harmadiknál négymilliót, minden további gyermeknél egy-egy milliót átvállalnak. 
– Az egészségügy fejlesztésére 700 milliárd forintot ígért beszéde végén a miniszterelnök. 

„Áttörést érthetünk el a fiatalok idegennyelv-oktatásában” – mondta Orbán. Azt ígérte, hogy kilencedik és tizenegyedik osztályban a nyáron minden tanuló két hét külföldi nyelvi tanfolyamon vehet részt, amelynek költségeit a kormány vállalja. A részletek kidolgozását az oktatáspolitikusokra bízta.

A fekete lepellel eltakart Várkert Bazárban a rendezvény kezdetén Balog Zoltán volt miniszter mondott köszöntőt a szervezők nevében. Emlékeztetett, 1999 óta tartják meg az értékelőt, először a Vigadóban. Azt mondta, nemrégiben az Egyesült Államokban járt, ahol az ellenzék, így a demokrata házelnök is tudott tapsolni az elnöknek, amikor egyetértett vele. Ilyen ügy volt ott is a népesedés, hogy együtt örüljünk a vágyott és megszületett gyerekeknek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
György Zsombor
György Zsombor
A Magyar Hang alapító főszerkesztője. Aktív pályáját 2002-ben kezdte a Magyar Nemzetnél, ahol 2015-től lapszerkesztő és a hétvégi Magazin társszerkesztője volt, 2017-től pedig az újság főszerkesztő-helyettese. Több éven át dolgozott emellett a Hír Tv hírháttér-műsorainak felelős szerkesztőjeként, műsort vezetett a Lánchíd Rádióban. Újságíróként főként a társadalmi konfliktusokkal és a válságövezetekkel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,668lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Új közéleti hetilap indult

„A magyar médiából mostanában csupa rossz hírek jöttek, melyik lap zárt be, mely műhelyből küldtek el embereket, ideje volt egy pozitív hírnek is. ”