HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Jogerős: hazu...

Jogerős: hazudott a közmédia Hadházy családjáról

HIRDETÉS

A Fővárosi Törvényszék jogerősen kimondta a Hirado.hu 2017 januárjában közölt, Hadházy Ákos családjának lejáratását célzó cikkéről, hogy hazugság volt – közölte a 444.hu. A köztévé hírportáljának helyreigazítást kell közölnie, ezenkívül meg kell fizetnie a perköltséget és300-300 ezer forint sérelemdíjat a politikusnak és édesapjának.

HIRDETÉS

A Hirado.hu arról cikkezett, hogy Hadházy Ákos és édesapja, Árpád földmutyiban érintettek, strómanok nevére szerzett földeket hamis szerződésekkel Twickel György kezére juttatnak. Azt is állították, hogy Hadházy Árpád az állami földekkel való trükközések egyik központi alakja Tolna megyében, aki kétes szerződéseket hagyott jóvá. A törvényszék szerint az sem volt igaz, hogy mindezt Hadházy Árpád a helyi agrárkamara elnöki tisztségét kihasználva végezte.

Az az állítás is hazugság volt, mely szerint Hadházy Ákos antikorrupciós tevékenysége csak a figyelem elterelésére szolgál az apja ügyeiről. A cikket egyébként levették a Hirado.hu-ról, de itt elolvasható.

Ahogy arról az Átlátszó a múlthéten beszámolt, 2018-ban összesen 109 sajtó-helyreigazítási pert vesztett a kormánymédia, vagyis a 888, a közmédia, a Lokál, a Magyar Idők, az Origo, a Pesti Srácok, a Ripost és a TV2. Ez majdnem nyolcszor annyi, mint amennyit a független szerkesztőségek vesztettek.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,920lájkolóTetszik
2,833követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 67. – Leleplezzük Orbán alagútját

Dévényi István vendégei Gergely Márton, a HVG vezető szerkesztője és Tompos Ádám, a Magyar Hang újságírója.

Orbán maga a kockázat