Kezdőlap Belföld Jogerős: hazu...

Jogerős: hazudott a közmédia Hadházy családjáról

A Fővárosi Törvényszék jogerősen kimondta a Hirado.hu 2017 januárjában közölt, Hadházy Ákos családjának lejáratását célzó cikkéről, hogy hazugság volt – közölte a 444.hu. A köztévé hírportáljának helyreigazítást kell közölnie, ezenkívül meg kell fizetnie a perköltséget és300-300 ezer forint sérelemdíjat a politikusnak és édesapjának.

HIRDETÉS

A Hirado.hu arról cikkezett, hogy Hadházy Ákos és édesapja, Árpád földmutyiban érintettek, strómanok nevére szerzett földeket hamis szerződésekkel Twickel György kezére juttatnak. Azt is állították, hogy Hadházy Árpád az állami földekkel való trükközések egyik központi alakja Tolna megyében, aki kétes szerződéseket hagyott jóvá. A törvényszék szerint az sem volt igaz, hogy mindezt Hadházy Árpád a helyi agrárkamara elnöki tisztségét kihasználva végezte.

Az az állítás is hazugság volt, mely szerint Hadházy Ákos antikorrupciós tevékenysége csak a figyelem elterelésére szolgál az apja ügyeiről. A cikket egyébként levették a Hirado.hu-ról, de itt elolvasható.

Ahogy arról az Átlátszó a múlthéten beszámolt, 2018-ban összesen 109 sajtó-helyreigazítási pert vesztett a kormánymédia, vagyis a 888, a közmédia, a Lokál, a Magyar Idők, az Origo, a Pesti Srácok, a Ripost és a TV2. Ez majdnem nyolcszor annyi, mint amennyit a független szerkesztőségek vesztettek.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,654lájkolóTetszik
1,795követőKövetés
14,470feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szellemét a tűz nem égeté meg – Magyar Hang-ajánló

Látogatás 2019 roma hősénél és a keleméri bárányfarmon, interjú Ragályi Elemérrel, Böjte Csabával és Versegi Beáta coach-szerzetesnővel. Csütörtöktől itt a friss Magyar Hang!

Kiemelt cikkek

Először színházban – Pethő Tibornak

Hogy Molnár Ferenc iparos volna-e? Nem hinném. Kétségtelenül a karaktereiből szólal meg, az nem igaz, hogy egyáltalán nem hagyja ott a személyisége nyomát.

Kell-e félni a brexittől?