HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kósa Lajos pe...

Kósa Lajos pert nyert az állítólagos nőügyeiről szóló cikk miatt

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Jó napja lehet Kósa Lajosnak, a Fidesz debreceni országgyűlési képviselőjének: a Fidesz korábbi tárca nélküli minisztere ugyanis pert nyert egy, a magánéletét, állítólagos nőügyeit taglaló véleménycikk miatt a helyi vagy.hu hírportállal szemben. 500 ezer forint sérelemdíjat kell számára fizetnie a már több éve nem frissülő oldal kiadójának – derült ki a Debreceni Törvényszék pénteki ítélethirdetésén.

HIRDETÉS

A bíróság szerint a szóba forgó cikk megsértette Kósa emberi méltósághoz, hírnevéhez, becsülethez és a magánélet sérthetetlenségéhez fűződő jogait. Más portálokon megjelent információkra hivatkozva ugyanis a szerző a politikust azzal hozta összefüggésbe, hogy prostituáltak szolgáltatásait vette igénybe, másrészt pedig arra is utalt, hogy Kósa nem igazi férfi. Ám ezeket az állításokat nem sikerült bizonyítani. Az ítéletnek azért van jelentősége, mert a bíróság szerint a publicisztikát, és az abban hivatkozott cikkek tartalmát egységben kell tekinteni. Ezzel, noha a vagy.hu nem tényállításokat fogalmazott meg, híresztelte a hivatkozott cikkek állításait.

A politikus még 2015-ben perelte be a már több éve nem frissülő portál kiadóját. Az eljárás számos érdekességet tartogatott. A politikus ugyanis a vagy.hu kiadójaként a Médiapart Alapítványt perelte be, amelynek kuratóriumi elnöke a volt MSZP-s politikus, Csontos János. Az alapítvány jogi képviselője kezdetben elismerte, hogy az alapítvány adja ki a vagy.hu-t (amely különben impresszumot nem jelentetett meg). Később azonban már ezzel ellentétesen érvelt. Ezt a bíróság rosszhiszemű perlekedésnek minősítette, és pénzbüntetést is kiszabott. Az alperes alapítvány jogi képviselője az első tárgyalási napokon pedig Czeglédi Csaba volt, aki ellen költségvetési csalás miatt emeltek vádat.

Kósa a hírbehozása miatt egyébként ötmillió forintos sérelemdíjat követelt az alapítványtól, végül a bíróság félmillió forintot ítélt meg számára. A kifogásolt cikket nyolc napon belül el kell távolítani a vagy.hu-ról. Az első fokon született ítélet ellen két héten belül fellebbezhet az alapítvány.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Szabó Zsolt László
Szabó Zsolt László
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,787lájkolóTetszik
2,965követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek