HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Közmunkára me...

Közmunkára megy az MSZP alelnöke

HIRDETÉS

Biztosan nem fogja befizetni azt az ötvenezer forintos büntetést Komjáthi Imre – a szocialista párt alelnöke – amit azután kapott, hogy az egyik fővárosi demonstráció végén berohant az egyébként lezárt Kossuth térre és összetűzésbe került a rendőrökkel. A politikus így 10 nap elzárás, vagy 60 óra közmunka között választhat, a Magyar Hang megkeresésére azt mondta, hogy nagy valószínűség szerint utóbbi mellett fog dönteni.

HIRDETÉS

– Semmiképpen nem fizetek, ezeknek egy fillért sem, még azt is ellopnák a végén – így fogalmazott lapunknak Komjáthi Imre
a budapesti V. kerületi rendőrkapitányság, mint szabálysértési hatóság által kiszabott bírság kapcsán. A büntetést akár le is ülné, ám a családját és a gyerekeit nem szeretné ennek kitenni, ezért lesz a vége minden bizonnyal a közmunka. Már tájékozódott arról, hogyan is megy ez: a munkaügyi központban kell jelentkeznie, el kell mennie egy munkaalkalmassági vizsgálatra, majd ajánlanak neki valamilyen munkát. – Ez nagy eséllyel valamilyen fizikai munka lesz – mondta, hozzátéve, hogy ő nem ijed meg ettől.

Komjáthi Imre

Kiszabták rám a büntetést a december 8-i Kossuth téri áttörés miatt. Eldönthetem, hogy 60 órát dolgozom közmunkán, vagy 10 napra lecsuknak. A diktatúra falában a félelem a habarcs! Márpedig én nem…

A mostani büntetés alapját adó incidens még tavaly decemberben történt, amikor a szakszervezetek a túlóratörvény ellen tiltakozva a Hősök teréről a Kossuth térig, pontosabban a közeli Alkotmány utca végéig vonultak. Ott a beszédek elhangzása után hivatalosan is bejelentették, hogy a tüntetésnek vége, ám Komjáthi Imre felugrott a színpadra és azt mondta, hogy vissza kell foglalniuk a Kossuth teret, majd oda is rohant.

Ettől a ponttól kezdve már többféle verzió is létezik. Az MSZP tájékoztatása szerint Komjáthi Imrét a földre teperték a karhatalom emberei, „a rendőrattak után” térdsérüléssel kórházba szállították. A Budapesti Rendőr-főkapitányság ugyanakkor azt állította, hogy Komjáthi Imrét nem rendőrök teperték földre, vele szemben rendőri intézkedés nem történt. Szerintük a politikus az Alkotmány utcában azt követően sérült meg, hogy a rendezvényt befejezettnek nyilvánította a szervezője.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,974lájkolóTetszik
2,422követőKövetés
16,838feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán hamis mítoszt épít – Magyar Hang-ajánló

Németh Miklós- és Gémesi György-interjú; megszólal a „kutyagyilkos bisztró” pultosa; gyerekkönyvmelléklet; vajteszt. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Savazz rá

A politikai szimpátia már nem értékrendfüggő, hanem rajongásfaktor. A szívem a pártért dobog. A párt az élet. A párt a család. Nincs igazság.

A vizsga