Hivatalos: bünteti a Fidesz a Márki-Zay által vezetett Vásárhelyt

Hivatalos: bünteti a Fidesz a Márki-Zay által vezetett Vásárhelyt

Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi Trianon-megemlékezésen 2018. június 4-én (Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hódmezővásárhely ne számítson semmiféle támogatásra, amíg ellenzéki polgármester irányítja – közölte Hegedűs Zoltán fideszes önkormányzati képviselő és frakcióvezető a város költségvetésének vitájában. A politikus Márki-Zay Péter polgármesternek azt mondta:

„Öntsünk tiszta vizet a pohárba, beszéljünk nyíltan. Ön hetente szervez forradalmat a kormány megdöntésére. Önnel senki nem tárgyal, ön ettől a kormánytól semmilyen támogatást nem fog kapni.”

Ahogy arról a Hvg.hu beszámolt, a közgyűlés immár harmadjára Hódmezővásárhely idei költségvetését tárgyalta. A vita középpontjában helyi állami kórház fejlesztésének finanszírozása állt. A Fidesz azt javasolta, hogy a célra a város juttasson egymilliárd forintot, ugyanakkor csökkentsék az építményadót is.

Lázár János mérges: Ilyenre nem volt példa az ötvenes években sem | Magyar Hang

Lázár János terjedelmes interjút adott a befolyása alá tartozó, hódmezővásárhelyi ügyekkel foglalkozó Promenádnak. A beszélgetés nagy részében kormánybiztosként rábízott feladatait magyarázza el, de jelentős terjedelmet szán két térségbeli riválisa, Szeged MSZP-s polgármestere, Botka László és Hódmezővásárhely független vezetője, Márki-Zay Péter bírálására.

Hegedűs Zoltánnál az verhette ki a biztosítékot, hogy Márki-Zay Péter a kórházfejlesztés lehetséges alternatív forrásairól beszélt, ismertetve a Miniszterelnökség helyettes államtitkárával és a Honvédelmi Minisztérium képviselőjével folytatott tárgyalásait. Ekkor szakadt el a cérna a Fidesz frakcióvezetőjénél.

A büdzsét végül elfogadták ugyan, de erről még a többször a közgyűlésen is megszólaló könyvvizsgáló is úgy nyilatkozott, hogy ilyen költségvetése még nem volt a városnak. A szakember nem lehetett túl könnyű helyzetben, de megtárgyalásra és elfogadásra is alkalmasnak nevezte a nehezen összeállt költségvetést. Azt azért megjegyezte, hogy a gazdálkodás a képviselők felelőssége, a polgármester az elfogadott költségvetés jogszerű végrehajtásáért felelhet csak.

A 19 milliárd forintos költségvetést végül Márki-Zay Péter ellenszavazatával elfogadták. „A biztonsági hálót kihúzták a város alól, de megoldjuk” – reagált a polgármester a döntésre.