HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Menekülnek a ...

Menekülnek a veszprémi érsebészek

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Rövid időn belül az érsebészeti osztály fele felmondott a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban – számolt be róla a 24.hu. A hat orvos közül hárman távoztak, köztük az osztályvezető főorvossal. A lap úgy tudja, egyikük még az állami ellátásból is kilépett, és most már csak magánrendeléseken fogad betegeket. Másikuk egy fővárosi állami intézményt választott, de emellett persze magánrendelésen is operálnia kell, míg harmadikuk egy miskolci állami kórházba ment dolgozni.

HIRDETÉS

A 24.hu szerint a távozások már okoztak is problémát. Volt, hogy komoly beavatkozást igénylő beteget nem tudtak fogadni, miután a specialista érsebész is a távozók közt van. Ügyeletre is a sebészetről érkeznek kisegíteni, pótolva a távozókat.

A kórházat vezető Dávid Gyula szerint a folyamatos ellátás orvosi ügyelettel és érsebészeti készenléti szolgálattal biztosítható. Mint fogalmazott: „a progresszivitási szintnek megfelelő ellátásokat az elmúlt hónapokban is biztosítottuk, a speciális, emelt szintű ellátást igénylő esetek eddig is és ezután is a megfelelő centrumba kerülnek. A humánerőforrás kérdéseket mindezidáig megoldottuk.” Konkrétan azt a kérdést viszont nem válaszolta meg, pótolják-e a hiányzó érsebészeket, és ha igen, mikor.

Tabutlanítaná az egészségügyet az Újratervezés nevű orvoscsoport | Magyar Hang

CMáté-Horváth Nóra, a mozgalom alapítója szerint a hálapénz és az orvosbárók egyaránt bénítják a reformokat. A MOK szintjén is szemléletváltást sürgetnek.

Máshol sincs minden rendben: év elején például arról számoltunk be szintén a 24.hu nyomán, hogy milliárdokért bérelne szakembereket a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,781lájkolóTetszik
2,967követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Megvan a Jobbik új vezetése

Jakab Péter elnöki posztja biztosra vehető volt. Az esti órákra az is kiderült, hogy az elnökségbe is az ő emberei kerültek be.