HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Sztrájkra lép...

Sztrájkra lépnének a postások is

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A harminc-negyven százalékos postáselvándorlás miatt a stabil dolgozók helyzete is reménytelen, ezért sztrájkot fontolgatnak a dolgozók – számolt be a Népszava az érdekvédők terveiről. A Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének (POFÉSZ) elnöke, Ádám István tájékoztatott arról, hogy Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Vám utcai irodájánál tiltakozhatnak a dolgozók a helyzet ellen.

A POFÉSZ közlése szerint van olyan hivatal, ahol harminc képviselőre jut ötven körzet, a létszámhiány pedig meglátszik a logisztikai területen és a hivatali felvételi ablakoknál is. Ádám szerint ha a tervezett tiltakozás nem jár sikerrel, készek a bírósághoz fordulni a még elégséges szolgáltatások meghatározásáért. Amennyiben nem tudnak megállapodni egy idei béremelésről, részleges, de több postai területet érintő sztrájkot terveznek.

A szakszervezet még február elején tájékoztatta a minisztert, hogy béremelésre számítanak, ezt viszont a Posta nem fogadta el. A POFÉSZ választmánya ezt követően hozott létre demonstrációs bizottságot. A hároméves bérmegállapodást egyébként még 2017-ben kötötték meg, ez alapján pedig idén még hat százalékos béremelés mindenképpen jár a dolgozóknak. Ezt a munkaadó még két százalékkal megemelte, de ezt sem tartják elégségesnek az elvándorlás megállításához. Még a régóta a szakmában dolgozók is csak maximum bruttó 250-270 ezer forintot keresnek. A Magyar Posta ennek ellenére azt közölte, hogy idén tavasszal csoportos, 300 fős leépítést tervez a bürokráciacsökkentés jegyében. Leginkább az irányítási-adminisztratív területen dolgozók tarthatnak munkájuk elvesztésétől.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,696lájkolóTetszik
3,778követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek