HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Sztrájkra lép...

Sztrájkra lépnének a postások is

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A harminc-negyven százalékos postáselvándorlás miatt a stabil dolgozók helyzete is reménytelen, ezért sztrájkot fontolgatnak a dolgozók – számolt be a Népszava az érdekvédők terveiről. A Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének (POFÉSZ) elnöke, Ádám István tájékoztatott arról, hogy Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Vám utcai irodájánál tiltakozhatnak a dolgozók a helyzet ellen.

HIRDETÉS

A POFÉSZ közlése szerint van olyan hivatal, ahol harminc képviselőre jut ötven körzet, a létszámhiány pedig meglátszik a logisztikai területen és a hivatali felvételi ablakoknál is. Ádám szerint ha a tervezett tiltakozás nem jár sikerrel, készek a bírósághoz fordulni a még elégséges szolgáltatások meghatározásáért. Amennyiben nem tudnak megállapodni egy idei béremelésről, részleges, de több postai területet érintő sztrájkot terveznek.

A szakszervezet még február elején tájékoztatta a minisztert, hogy béremelésre számítanak, ezt viszont a Posta nem fogadta el. A POFÉSZ választmánya ezt követően hozott létre demonstrációs bizottságot. A hároméves bérmegállapodást egyébként még 2017-ben kötötték meg, ez alapján pedig idén még hat százalékos béremelés mindenképpen jár a dolgozóknak. Ezt a munkaadó még két százalékkal megemelte, de ezt sem tartják elégségesnek az elvándorlás megállításához. Még a régóta a szakmában dolgozók is csak maximum bruttó 250-270 ezer forintot keresnek. A Magyar Posta ennek ellenére azt közölte, hogy idén tavasszal csoportos, 300 fős leépítést tervez a bürokráciacsökkentés jegyében. Leginkább az irányítási-adminisztratív területen dolgozók tarthatnak munkájuk elvesztésétől.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,705lájkolóTetszik
2,951követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újra egyesül az LMP és a Párbeszéd?

Karácsony Gergely vetette fel a témát, de az LMP sem zárkózott el. Ungár Péter például „megfontolandónak” nevezte az elképzelést.

Pénz semmiért